Terrorcselekmény előkészületével gyanúsítják a Teréz körúti robbantót

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekmény előkészületével gyanúsította meg a Teréz körúti robbantás miatt előzetes letartóztatásban lévő P. Lászlót, mert a gyanúsított 1 millió eurót akart a Belügyminisztériumtól további robbantások elkövetésével fenyegetve megszerezni – közölte Keresztes Imre főügyész az MTI-vel.

A két rendőrt megsebesítő robbantásról a főügyész azt mondta: a főügyészség azzal is kiegészítette tényállást, hogy a férfi meg akarta szerezni a járőrök szolgálati fegyverét.

P. Lászlót vezetik elő az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2016. október 21-én.Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Mivel a robbanás mások életét is veszélyeztette, a hatóság most azt is bejelentette: előre kitervelten, aljas célból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntette kísérletével gyanúsítják a férfit. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.