Terrorcselekmény előkészületével gyanúsítják a Teréz körúti robbantót

A Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekmény előkészületével gyanúsította meg a Teréz körúti robbantás miatt előzetes letartóztatásban lévő P. Lászlót, mert a gyanúsított 1 millió eurót akart a Belügyminisztériumtól további robbantások elkövetésével fenyegetve megszerezni – közölte Keresztes Imre főügyész az MTI-vel.

A két rendőrt megsebesítő robbantásról a főügyész azt mondta: a főügyészség azzal is kiegészítette tényállást, hogy a férfi meg akarta szerezni a járőrök szolgálati fegyverét.

P. Lászlót vezetik elő az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2016. október 21-én.Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Mivel a robbanás mások életét is veszélyeztette, a hatóság most azt is bejelentette: előre kitervelten, aljas célból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntette kísérletével gyanúsítják a férfit. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.