Terrorcselekmény előkészületével gyanúsítják a Teréz körúti robbantót

2017 augusztus 25., péntek 12:43
146

A Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekmény előkészületével gyanúsította meg a Teréz körúti robbantás miatt előzetes letartóztatásban lévő P. Lászlót, mert a gyanúsított 1 millió eurót akart a Belügyminisztériumtól további robbantások elkövetésével fenyegetve megszerezni – közölte Keresztes Imre főügyész az MTI-vel.

A két rendőrt megsebesítő robbantásról a főügyész azt mondta: a főügyészség azzal is kiegészítette tényállást, hogy a férfi meg akarta szerezni a járőrök szolgálati fegyverét.

P. Lászlót vezetik elő az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2016. október 21-én. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Mivel a robbanás mások életét is veszélyeztette, a hatóság most azt is bejelentette: előre kitervelten, aljas célból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntette kísérletével gyanúsítják a férfit. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt