Csak idő kérdése volt: Gorka Sebestyén távozik a Fehér Házból

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Lemondott a Breibart korábbi szerkesztője, Donald Trump nemzetbiztonsági tanácsadója pénteken. Bár Gorka Sebestyén nyílt levélben jelentette be távozását a Fehér Házból, többek szerint a döntést nem magától hozta meg, kényszeríthették. Steve Bannon távozása után csak idő kérdése volt, hogy Gorka karrierjének mikor lesz vége a Fehér Házban. 

"Sajnálatos módon azokat, akik a leginkább megtestesítették és képviselték a 'Tegyük ismét naggyá Amerikát!' politikáját, akaratukon kívül házon belül háttérbe szorították, módszeresen eltávolították, vagy ellehetetlenítették az elmúlt hónapokban,"

írta Gorka a nyílt levelében. Arról, hogy a 46 éves magyar származású, brit állampolgárságú férfi adott-e egyáltalán Donald Trumpnak tanácsot, megoszlanak a vélemények. Pár hete H.R. McMaster nemzetbiztonsági főtanácsadó tisztázta a sajtóval, hogy Gorka nem tagja a Nemzetbiztonsági Tanácsnak sem. (Bloomberg)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.