Csak idő kérdése volt: Gorka Sebestyén távozik a Fehér Házból

Lemondott a Breibart korábbi szerkesztője, Donald Trump nemzetbiztonsági tanácsadója pénteken. Bár Gorka Sebestyén nyílt levélben jelentette be távozását a Fehér Házból, többek szerint a döntést nem magától hozta meg, kényszeríthették. Steve Bannon távozása után csak idő kérdése volt, hogy Gorka karrierjének mikor lesz vége a Fehér Házban. 

"Sajnálatos módon azokat, akik a leginkább megtestesítették és képviselték a 'Tegyük ismét naggyá Amerikát!' politikáját, akaratukon kívül házon belül háttérbe szorították, módszeresen eltávolították, vagy ellehetetlenítették az elmúlt hónapokban,"

írta Gorka a nyílt levelében. Arról, hogy a 46 éves magyar származású, brit állampolgárságú férfi adott-e egyáltalán Donald Trumpnak tanácsot, megoszlanak a vélemények. Pár hete H.R. McMaster nemzetbiztonsági főtanácsadó tisztázta a sajtóval, hogy Gorka nem tagja a Nemzetbiztonsági Tanácsnak sem. (Bloomberg)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.