Férfi, nő, X - Három opció szerepel a kanadai útlevelekben

külföld
2017 augusztus 26., 07:57
comments 349

Szeptember elsejétől a kanadai útlevél, vagy más személyi okmányt igénylők már három nemi identitás közül választhatnak: férfi, nő és X. A harmadik "nem meghatározottnak" nevezett opcióval szeretné biztosítani a kanadai kormány a polgárok azon jogát, hogy azonosítsák saját nemi indentitásukat. Ezzel Kanada már a kilencedik ország a világon, ahol a három opció szerepel ezen a listán. Eddig Ausztrália, Banglades, Németország, India, Málta, Nepál, Új-Zéland és Pakisztán polgárai dönthettek úgy, hogy nem sorolják magukat se a férfiak, se a nők közé. (NyTimes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.