Karddal támadt a rendőrökre a Buckingham-palotánál

külföld
2017 augusztus 26., 12:18
comments 86

Őrizetbe vették azt a férfit, aki péntek este egy 1,2 méter hosszú karddal rontott rendőrökre a Buckingham-palotánál Londonban. A Scotland Yard terrorelhárítással foglalkozó részlegének vezetője, Dean Haydon elmondta, hogy a támadó többször ordította, hogy "Allahu Akbar." A három megtámadott járőr közül kettőt kellett kórházba szállítani könnyebb sérülésekkel. A 26 éves lutoni támadó végül lefújták gázsprayvel. A Scotland Yark közlése szerint nyomoznak a férfi lehetséges szélsőséges kapcsolatai után. A támadás idején egyébként a királyi család egyik tagja sem tartózkodott a Buckingham-palotában. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.