Maradjon a Heineken-gyár! - Aláírásgyűjtést indít a martfűi önkormányzat

gazdaság
2017 augusztus 26., 09:53
comments 181

Július elején tájékoztatta a Heineken vezetése a martfűi önkormányzat arról, hogy januártól megszüntetik a sörgyártást a városban, a telephely logisztikai bázisként működik majd tovább. A cég döntése miatt komoly veszteség éri a várost, mivel 

a Heineken Hungária Zrt. eddig évi 87 millió forint iparűzési adót fizetett Martfűnek.

A kialakult helyzet kezelésére a város polgármestere, Dr. Papp Antal aláírásgyűjtést kezdeményezett, amit a képviselő-testület egyhangúlag támogatott, írja a Szoljon.hu. Papp szerint ha a Heineken tervei megvalósulnak, akkor a korábbi összeg negyedét fogja csak fizetni a cég a településnek, aminek ezzel a "működőképessége is veszélybe kerülhet." A polgármester szerint három lehetséges forgatókönyvet vázolt fel:

  • a cég folytatja tovább itt a termelést, 
  • az állam átveszi a martfűi sörgyárat,
  • vagy támogatást kap az önkormányzat ipari park létrehozására irányuló pályázata.

Hogy ehhez miért kell az aláírásgyűjtés, nem világos. A petíciót támogatásáról biztosította a térség fideszes országgyűlési képviselője is. Boldog István korábban 

még a Heineken elleni bojkottra szólított fel a Csíki Sör miatt.

Martfű iparűzési adóbevétele helyett akkor a határon túli sörmárka volt a fontos.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.