Egy kötélen zuhant le hat hegymászó Salzburg közelében

baleset
2017 augusztus 27., 11:49
comments 89

Összesen nyolc hegymászó vesztette életét a hét végén az osztrák, illetve az olaszországi Alpokban történt balesetekben. 

Vasárnap délelőtt öt hegymászó halt meg, egy hatodik pedig súlyosan megsérült az osztrák Alpokban, a Salzburg melletti Zell am See közelében. A hegymászók kötélcsoportban haladtak, tehát egy kötélhez tartozva zuhantak le. A baleset részletei egyelőre nem ismertek, sem a hegymászók nemzetisége. Annyit tudni csak, hogy kb. 2400 méter magasan, a Zillertali-Alpokban, Krimml település közelében történt a tragédia.

Zell am See
photo_camera Zell am See

Az olasz Alpokban, a Trento autonóm megyében fekvő Presanella hegyen vasárnap két hegymászó zuhant le és vesztette életét. A 3558 méter magas hegyet egy kilencfős csapat tagjaként próbálták megmászni, de megcsúsztak a jégen és gleccserszakadékba zuhantak. Előző nap, szombaton a svájci határ közelében, a valtellinai Alpokban kőomlás ölt meg egy olasz hegymászót. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.