Harvey végigsöpört Texason

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Vasárnap éjjelre erejét vesztette, addig viszont szörnyű pusztítást végzett az Egyesült Államokban a Harvey névre keresztelt hurrikán, amely Texasnál 4-es erősséggel érte el a kontinenst pénteken. Rockportban egy ember, akinek lángra kapott a háza, életét vesztette. 

1800 katonát mozgósítottak a károk eltakarításához, további 1000 ember segédkezik a mentésben. Harvey pénteken óránként 250 kilométeres sebességű szelet és özönvízszerű esőzést hozott magával, és csak szombaton szelídült szélviharrá. 

Közel negyedmillió amerikai maradt áram nélkül, sokaknak a házát egyszerűen összeroppantott a hurrikán. Egy szálloda, egy gimnázium és egy idősotthon szinte helyrehozhatatlan károkat szenvedett. A 320 ezres Corpus Christi városa teljesen kiürült, a vihar 240 kilométerre nyugatra haladt el Houston városa mellett. 

Fotó: SCOTT OLSON/AFP
Fotó: DANIEL KRAMER/AFP
Fotó: DANIEL KRAMER/AFP
Fotó: MARK RALSTON/AFP
Fotó: MARK RALSTON/AFP
Fotó: MARK RALSTON/AFP
Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP
Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP
Fotó: MARK RALSTON/AFP
Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.