Nem túl finoman határolódott el saját elnökétől Trump külügyminisztere

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az elnök a maga nevében beszél, Chris.

<szünet>

– mondta Rex Tillerson, az USA külügyminisztere a Fox News műsorán. A kérdés az volt, hogy vajon amikor Donald Trump nem határolódott el egyértelműen a Charlottesville-ben felvonuló náciktól, az nem nehezíti-e meg az amerikai fődiplomata munkáját külföldön, amikor amerikai értékekről beszél? Chris Wallace, a műsorvezető azt is felvetette, hogy amikor az ENSZ illetékes bizottsága is elítéli Trumpot a rasszista erőszak el-nem-ítéléséért, akkor mihez kezd az amerikai diplomácia.

Így zajlott a párbeszéd:

– Chris, mi Amerika értékeit képviseljük a külügyminisztériumban: az elkötelezettségünk a szabadság iránt, és az iránt, hogy egyenlő mércével viszonyuljunk az emberek felé, ez az üzenet nem változott. (...) Nem hiszem, hogy bárki megkérdőjelezi az elkötelezettségünket az amerikai értékek iránt.

– Ezek az elnök értékei is?

–Az elnök a maga nevében beszél, Chris.

(szünet.)

– Elhatárolódsz tőle?

– Én már elmondtam a héten, amit fontosnak gondoltam az értékekkel kapcsolatban.

Itt a teljes interjú, az idézett párbeszéd a végén található.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.