Nem túl finoman határolódott el saját elnökétől Trump külügyminisztere

Az elnök a maga nevében beszél, Chris.

<szünet>

– mondta Rex Tillerson, az USA külügyminisztere a Fox News műsorán. A kérdés az volt, hogy vajon amikor Donald Trump nem határolódott el egyértelműen a Charlottesville-ben felvonuló náciktól, az nem nehezíti-e meg az amerikai fődiplomata munkáját külföldön, amikor amerikai értékekről beszél? Chris Wallace, a műsorvezető azt is felvetette, hogy amikor az ENSZ illetékes bizottsága is elítéli Trumpot a rasszista erőszak el-nem-ítéléséért, akkor mihez kezd az amerikai diplomácia.

Így zajlott a párbeszéd:

– Chris, mi Amerika értékeit képviseljük a külügyminisztériumban: az elkötelezettségünk a szabadság iránt, és az iránt, hogy egyenlő mércével viszonyuljunk az emberek felé, ez az üzenet nem változott. (...) Nem hiszem, hogy bárki megkérdőjelezi az elkötelezettségünket az amerikai értékek iránt.

– Ezek az elnök értékei is?

–Az elnök a maga nevében beszél, Chris.

(szünet.)

– Elhatárolódsz tőle?

– Én már elmondtam a héten, amit fontosnak gondoltam az értékekkel kapcsolatban.

Itt a teljes interjú, az idézett párbeszéd a végén található.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.