Nem túl finoman határolódott el saját elnökétől Trump külügyminisztere

külföld
2017 augusztus 27., 20:33
comments 344

Az elnök a maga nevében beszél, Chris.

– mondta Rex Tillerson, az USA külügyminisztere a Fox News műsorán. A kérdés az volt, hogy vajon amikor Donald Trump nem határolódott el egyértelműen a Charlottesville-ben felvonuló náciktól, az nem nehezíti-e meg az amerikai fődiplomata munkáját külföldön, amikor amerikai értékekről beszél? Chris Wallace, a műsorvezető azt is felvetette, hogy amikor az ENSZ illetékes bizottsága is elítéli Trumpot a rasszista erőszak el-nem-ítéléséért, akkor mihez kezd az amerikai diplomácia.

link Forrás

Így zajlott a párbeszéd:

– Chris, mi Amerika értékeit képviseljük a külügyminisztériumban: az elkötelezettségünk a szabadság iránt, és az iránt, hogy egyenlő mércével viszonyuljunk az emberek felé, ez az üzenet nem változott. (...) Nem hiszem, hogy bárki megkérdőjelezi az elkötelezettségünket az amerikai értékek iránt.

– Ezek az elnök értékei is?

–Az elnök a maga nevében beszél, Chris.

(szünet.)

– Elhatárolódsz tőle?

– Én már elmondtam a héten, amit fontosnak gondoltam az értékekkel kapcsolatban.

Itt a teljes interjú, az idézett párbeszéd a végén található.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.