Felcsúton titokban megházasodott Orbán Viktor második lánya, Sára is

Szokira Tamás, jobbján Orbán SáraFotó: Orbán Viktor FB

Amíg első szülött lánya, Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvőjét házon kívül élőben közvetítette a 444, házon belül pedig a TV2 gyártott róla nehezen felejthető riportot, és heteken keresztül másról sem beszélt az ország, addig Orbán Sára négy évvel később, teljes titokban mondott igent élete választottjának, Szokira Tamásnak.

Szokira Tamás a Nemzetgazdasági Minisztériumban a Gazdaságtervezésért Felelős Helyettes Államtitkárság titkárságvezetőjeként, majd a Fidesz Külügyi Kabinetjének európai politikai tanácsadójaként lett ismert, később Navracsics Tibor uniós biztos kabinetjében dolgozott.

Az első közös kép a miniszterelnök Facebook-oldalán bukkant fel Szokiráról is a családról, 2014 tavaszán, amikor a tanácsadó-leendő férj épp Rómába utazott Orbánékkal. 

Szokiráról mi is írtunk, amikor az egykori közigazgatási miniszter stábjának tagja lett. Akkor már úgy mutatkozott be Navracsics környezetében, mint Orbán Sára párja.

"Akkora volt a felhajtás a biztonsági erők részéről, mintha a NATO csúcstalálkozót rendezték volna a faluban" 

- mondta az eseményről a Bors egyik forrása. A bulvárlap megjegyezte, hogy nagy nap volt ez a miniszterelnök életében, mert nem csak második lányát adta férjhez, de csapata, a Puskás Akadémia története során először gurított ötös élvonalbeli ellenfél otthonában és végre nem utolsó a bajnokságban. 

Időközben vasárnap délelőtt Orbán Viktor saját oldalán is megosztotta az örömhírt. "Egy apa mindig nehezen viseli, ha elviszik a lányát, de ez az élet rendje, lassan kezdem szokni az érzést. Sok boldogságot Sári és Tamás!" - írta a miniszterelnök. (Bors)