A telefonfüggő fiataloknál tért vissza a csengőfrász

A Wall Street Journal időről időre mélyre ható cikkeben elemzi a mai amerikai fiatalokat foglalkoztató dolgokat, amiknek a vége általában az, hogy a lap idősebb olvasói elkönyvelik magukban, hogy

hát ezek a mai fiatalok aztán tényleg nagyon furcsák.

Nemrég arról jelent meg hosszú cikk a WSJ-ben, hogy az amerikai fiatalok jelentős része nem tudta, hogy antennával is lehet tévézni, és sokan, amikor megtudják ezt, azt hiszik, hogy a technológia illegális.

A lap most arról ír, hogy az okostelefonokhoz szokott fiatalok jelentős hányada

egyszerűen fél a csengőtől.

Ennek oka, hogy elszoktak a hangjától, hiszen szinte minden esetben inkább cseten értesítik a házigazdát, ha megérkeztek az ajtaja elé.

Ennek az új csengőfrásznak még nincsen nagy irodalma, a Wall Street Jornalnak nyilatkozó fiatalok azonban többnyire rémisztőnek nevezték a csengő hangját, és egy hirtelen áramütéshez hasonlították. A BuzzFeed egyik újságírója korábban a Twitteren tett közzé egy szavazást, amiben a 11 500-ból kb. 6000 ember szavazott arra, hogy

a csengő tök para.

Ennek eredménye, hogy a fiatalok nagyon sok esetben ki sem nyitják az ajtót, ha valaki csönget. Ez azért van, mert a csengőt általában valamilyen kívülálló használja, akinek nincs kapcsolata a házigazdával. Ha barát érkezik az ír előtte cseten.

Ez hat az amerikai csomagküldőkre is. A UPS képviselője azt mondta a Wall Street Journalnek, hogy a különböző csomagkjövetési szolgáltatásokat is részben ezért fejlesztették ki, hogy még ha csöngetnie is kell a futárnak, a csomag gazdája legalább a neten is meg tud győződni arról, hogy nincs semmi gond, mert aki csönget, az a futár.

Nos, ez a helyzet most az amerikai fiatalokkal. (Wall Street Journal)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.