Meghalt Magyarország és a világ állítólag legöregebb kutyája

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a Buksi a világ legöregebb kutyája 2017 augusztus 26-án este eltávozott az örök vadászmezőkre. Jó vadászatot Buksi, emléked örökké megörizzük!

Ezzel a szöveggel posztolta ki a sárréti Pegazus lovarda az állítólag 27 éves husky-keverék Buksi halálhírét - írja a 24.hu.

Később egy kommentben megírták, hogy

A nagy meleget már nagyon nehezen viselte, a szíve nagyon legyengült.

Még szegény megboldogult édesapám kutyája volt. Ő egy falubelitől kapta ’92 körül, akkor két-három éves lehetett. A papírjai nincsenek meg, így biztosat nem tudunk, de többen tanúsítják, hogy Buksi már negyedszázada velünk él.

Ezt Ica néni, a kutya gazdája nyilatkozta még 2016-ban a Borsnak, abból az alkalomból, hogy akkor halt meg a világ legidősebb nyilvántartott kutyája, egy harmincéves ausztrál kelpie, így Buksi, ha igazolni tudták volna a valós életkorát, akár a világ legöregebb kutyája is lehetett volna.

A Guinness nyilvántartása szerint a legidősebb igazolt kutya Bluey, a XX. század elején 29 évig és 160 napig élt ausztrál juhászkutya volt.

Buksit Kubinyi Enikő etologus is tanulmányozta, az állatorvosok pedig tavaly még öt évet adtak neki, de ekkora kánikulával ők sem kalkulálhattak.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.