Öljétek meg az idiótákat! - mondta Duterte a rendőröknek

külföld
2017 augusztus 28., 03:42
comments 120

Hiába tüntetnek egyre többen a rendőrség gyilkosságai ellen a Fülöp-szigeteken, az erőszakhullámot elindító elnök tovább buzdította a rendőrséget:

"Az önök feladata, hogy megtörjék a letartóztatott személyek ellenállását. Ha ellenállnak, ha erőszakosak, akkor öljék meg az idiótákat, ez a parancsom!" 

- mondta Rodrigo Duterte hétfőn egy rendőrségi vezetőnek.

Duterte katonái körében.
photo_camera Duterte katonái körében. Fotó: RICHEL UMEL

Duterte háborút indított a dílerek és kábítószerezők ellen hatalomra jutásakor, és ennek nyomán rendőrök és szabadcsapatok több ezer embert lőttek le az utcán. Ártatlanok is sokan vannak közöttük, és ezért egyre többen tiltakoznak az elnök gyilkos politikája ellen. (reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.