Tíz évre ítélték a híveit megerőszakoló indiai gurut

A pénteki ítélet után hétfőn eldőlt, hogy konkrétan mekkora büntetést is kap a kétrendbeli nemi erőszakban bűnösnek talált Gurmeet Ram Rahim Singh indiai szektavezér. Tíz évet kapott végül, pedig az ügyész életfogytiglanit kért rá.

A tárgyalást és az ítélethozatalt is példátlan biztonsági intézkedések mellett tartották meg, ami annak a fényében nem is csoda, hogy a per hírére a Dera Sacha Sauda nevű szekta több, mint kétszázezer tagja utazott Észak-Indiába, és közülük több ezret tartóztattak le az erőszakos tüntetéseik miatt.

Az ítéletet a bíró végül nem a bíróságon, hanem a több ezer katona által védett börtönben olvasta fel Singhnek. Közben két államban is kijárási tilalmat rendeltek el, de még Delhiben, a fővárosban is riadóztatták a rendőrséget és katonaságot.

Az áldozatok egyik ügyvédje közben arról beszélt, hogy 48 további női áldozat jelentkezett náluk azzal, hogy a guru őket is zaklatta.

A "Rockstar baba" néven emlegetett Gurmeet Ram Rahim Singh igazi bulvármédiafigura, amennyiben hülye ruhákban jár, koncerteken lép fel, filmet forgatott a saját életéről és ilyen plakátjai vannak:

(via BBC