Tíz évre ítélték a híveit megerőszakoló indiai gurut

külföld
2017 augusztus 28., 12:59
comments 29

A pénteki ítélet után hétfőn eldőlt, hogy konkrétan mekkora büntetést is kap a kétrendbeli nemi erőszakban bűnösnek talált Gurmeet Ram Rahim Singh indiai szektavezér. Tíz évet kapott végül, pedig az ügyész életfogytiglanit kért rá.

A tárgyalást és az ítélethozatalt is példátlan biztonsági intézkedések mellett tartották meg, ami annak a fényében nem is csoda, hogy a per hírére a Dera Sacha Sauda nevű szekta több, mint kétszázezer tagja utazott Észak-Indiába, és közülük több ezret tartóztattak le az erőszakos tüntetéseik miatt.

Az ítéletet a bíró végül nem a bíróságon, hanem a több ezer katona által védett börtönben olvasta fel Singhnek. Közben két államban is kijárási tilalmat rendeltek el, de még Delhiben, a fővárosban is riadóztatták a rendőrséget és katonaságot.

Az áldozatok egyik ügyvédje közben arról beszélt, hogy 48 további női áldozat jelentkezett náluk azzal, hogy a guru őket is zaklatta.

A "Rockstar baba" néven emlegetett Gurmeet Ram Rahim Singh igazi bulvármédiafigura, amennyiben hülye ruhákban jár, koncerteken lép fel, filmet forgatott a saját életéről és ilyen plakátjai vannak:

(via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.