Tíz évre ítélték a híveit megerőszakoló indiai gurut

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A pénteki ítélet után hétfőn eldőlt, hogy konkrétan mekkora büntetést is kap a kétrendbeli nemi erőszakban bűnösnek talált Gurmeet Ram Rahim Singh indiai szektavezér. Tíz évet kapott végül, pedig az ügyész életfogytiglanit kért rá.

A tárgyalást és az ítélethozatalt is példátlan biztonsági intézkedések mellett tartották meg, ami annak a fényében nem is csoda, hogy a per hírére a Dera Sacha Sauda nevű szekta több, mint kétszázezer tagja utazott Észak-Indiába, és közülük több ezret tartóztattak le az erőszakos tüntetéseik miatt.

Az ítéletet a bíró végül nem a bíróságon, hanem a több ezer katona által védett börtönben olvasta fel Singhnek. Közben két államban is kijárási tilalmat rendeltek el, de még Delhiben, a fővárosban is riadóztatták a rendőrséget és katonaságot.

Az áldozatok egyik ügyvédje közben arról beszélt, hogy 48 további női áldozat jelentkezett náluk azzal, hogy a guru őket is zaklatta.

A "Rockstar baba" néven emlegetett Gurmeet Ram Rahim Singh igazi bulvármédiafigura, amennyiben hülye ruhákban jár, koncerteken lép fel, filmet forgatott a saját életéről és ilyen plakátjai vannak:

(via BBC

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.