Annyira sok eső esett Houstonban, hogy a meteorológiai intézetnek új színeket kellett bevezetnie az ábrázolására

külföld
2017 augusztus 29., 05:42
comments 125

Egyelőre még felmérni se lehet, mekkora pusztítást hozott magával a Harvey hurrikánt kísérő nagyon heves esőzés, de az biztos, hogy emberemlékezet óta nem látott eső hullott Houstonra és környékére. 

link Forrás

Ezt jelzi az is, hogy az amerikai meteorológiai hivatal, US National Weather Service két új színt is kénytelen volt hozzáadni az eső mértékét jelölő térképeihez: egy sötét lila árnyalatot, amivel az 51-76 centiméter közötti csapadékot, és egy világosabb lila színt, amivel a 76 centiméternél is nagyobb csapadékot jelölték. 

Harvey előtt az NWS térképein a sötét mályva színnel jelölt mérték volt a legnagyobb, amivel a 40 centiméternél nagyobb esőzéseket jelölték. Az állami ügynökség a Harveyt kísérő esőzéseket példanélkülinek nevezte. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.