Szijjártó Péter focilabdát ajándékozott a volt mongol külügyminiszternek

politika
2017 augusztus 29., 08:23
comments 98
photo_camera Fotó: Kovács Márton/KKM/MTI/MTVA

A mongol kormány stratégiai együttműködésre törekszik az Európai Unióval, amit Magyarország határozottan támogat – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel, miután megbeszélést folytatott Lundeg Pürevszüren volt mongol külügyminiszterrel, a mongol elnök külügyi főtanácsadójával.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Lundeg Pürevszüren, Mongólia volt külügyminisztere, a jelenlegi mongol elnök külügyi főtanácsadója találkozója a budapesti külügyminisztériumban.
photo_camera Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Lundeg Pürevszüren, Mongólia volt külügyminisztere, a jelenlegi mongol elnök külügyi főtanácsadója találkozója a budapesti külügyminisztériumban. Fotó: KKM / Kovács Márton/MTI/MTVA

A közlemény szerint a magyar-mongol gazdasági kapcsolatok több évtizedre nyúlnak vissza, a jövőbeli fejlődés szempontjából a vízgazdálkodás, az állategészségügy és az informatika lesznek a meghatározó területek.

photo_camera Fotó: Kovács Márton/KKM/MTI/MTVA

Mongóliát két nagy ország határolja, ezért a mongol kormány a „Harmadik Szomszéd” koncepció keretében törekszik stratégiai együttműködésre az Európai Unióval – áll a közleményben.

photo_camera Fotó: Kovács Márton/KKM/MTI/MTVA

Szijjártó Péter a hivatalban lévő külügyminiszterekkel ellentétben a mongol főtanácsadót az MTI fotói alapján nem kísérte el a Groupama Arenába.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.