Szijjártó Péter focilabdát ajándékozott a volt mongol külügyminiszternek

Fotó: Kovács Márton/KKM/MTI/MTVA

A mongol kormány stratégiai együttműködésre törekszik az Európai Unióval, amit Magyarország határozottan támogat – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel, miután megbeszélést folytatott Lundeg Pürevszüren volt mongol külügyminiszterrel, a mongol elnök külügyi főtanácsadójával.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Lundeg Pürevszüren, Mongólia volt külügyminisztere, a jelenlegi mongol elnök külügyi főtanácsadója találkozója a budapesti külügyminisztériumban.Fotó: KKM / Kovács Márton/MTI/MTVA

A közlemény szerint a magyar-mongol gazdasági kapcsolatok több évtizedre nyúlnak vissza, a jövőbeli fejlődés szempontjából a vízgazdálkodás, az állategészségügy és az informatika lesznek a meghatározó területek.

Fotó: Kovács Márton/KKM/MTI/MTVA

Mongóliát két nagy ország határolja, ezért a mongol kormány a „Harmadik Szomszéd” koncepció keretében törekszik stratégiai együttműködésre az Európai Unióval – áll a közleményben.

Fotó: Kovács Márton/KKM/MTI/MTVA

Szijjártó Péter a hivatalban lévő külügyminiszterekkel ellentétben a mongol főtanácsadót az MTI fotói alapján nem kísérte el a Groupama Arenába.