Szijjártó Péter focilabdát ajándékozott a volt mongol külügyminiszternek

Fotó: Kovács Márton/KKM/MTI/MTVA

A mongol kormány stratégiai együttműködésre törekszik az Európai Unióval, amit Magyarország határozottan támogat – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel, miután megbeszélést folytatott Lundeg Pürevszüren volt mongol külügyminiszterrel, a mongol elnök külügyi főtanácsadójával.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Lundeg Pürevszüren, Mongólia volt külügyminisztere, a jelenlegi mongol elnök külügyi főtanácsadója találkozója a budapesti külügyminisztériumban.Fotó: KKM / Kovács Márton/MTI/MTVA

A közlemény szerint a magyar-mongol gazdasági kapcsolatok több évtizedre nyúlnak vissza, a jövőbeli fejlődés szempontjából a vízgazdálkodás, az állategészségügy és az informatika lesznek a meghatározó területek.

Fotó: Kovács Márton/KKM/MTI/MTVA

Mongóliát két nagy ország határolja, ezért a mongol kormány a „Harmadik Szomszéd” koncepció keretében törekszik stratégiai együttműködésre az Európai Unióval – áll a közleményben.

Fotó: Kovács Márton/KKM/MTI/MTVA

Szijjártó Péter a hivatalban lévő külügyminiszterekkel ellentétben a mongol főtanácsadót az MTI fotói alapján nem kísérte el a Groupama Arenába.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.