Túlcsordulnak a víztározók a houstoni esőzések miatt

Több ezer embernek kellett elmenekülnie otthonról Houston környékén a Harvey hurrikán által okozott áradások miatt. A hivatalos adatok szerint az áradások miatt legalább hat ember meghalt. 

Fotó: SCOTT OLSON/AFP

A rengeteg víz miatt a városhoz közeli két víztározó egyike elkezdett szivárogni. A hatóságok most megpróbálják megakadályozni, hogy elszabaduljon a víztömeg. Ugyanakkor attól tartanak, hogy szerdára a másik víztározó is szivárogni kezd. A szakértő szerint víztározókból kifolyó víz Houston belvárosát is elérheti.

Fotó: MARK RALSTON/AFP

A hadsereg műszaki egysége megpróbálja csökkenteni az Addicks védőgátra nehezedő nyomást, ami a Buffalo Bayou folyó vízszintjét szabályozza.

A Texasba érkező Donald Trump azt ígérte, hogy a szövetségi kormány segíteni fog a károk elhárításában. Az elnök szerint senki sem látott még a mostanihoz hasonló helyzetet. (Washington Post/BBC/Reuters)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.