Túlcsordulnak a víztározók a houstoni esőzések miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Több ezer embernek kellett elmenekülnie otthonról Houston környékén a Harvey hurrikán által okozott áradások miatt. A hivatalos adatok szerint az áradások miatt legalább hat ember meghalt. 

Fotó: SCOTT OLSON/AFP

A rengeteg víz miatt a városhoz közeli két víztározó egyike elkezdett szivárogni. A hatóságok most megpróbálják megakadályozni, hogy elszabaduljon a víztömeg. Ugyanakkor attól tartanak, hogy szerdára a másik víztározó is szivárogni kezd. A szakértő szerint víztározókból kifolyó víz Houston belvárosát is elérheti.

Fotó: MARK RALSTON/AFP

A hadsereg műszaki egysége megpróbálja csökkenteni az Addicks védőgátra nehezedő nyomást, ami a Buffalo Bayou folyó vízszintjét szabályozza.

A Texasba érkező Donald Trump azt ígérte, hogy a szövetségi kormány segíteni fog a károk elhárításában. Az elnök szerint senki sem látott még a mostanihoz hasonló helyzetet. (Washington Post/BBC/Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.