Észak-Dakotában megöltek egy terhes nőt, hogy elvegyék a gyerekét

bűnügy
2017 augusztus 29., 22:03
comments 104
photo_camera Savanna LaFontaine-Greywind  

Egy észak-dakotai párt azzal gyanúsítanak, hogy megöltek egy terhes nőt, hogy elvegyék a gyerekét. A 22 éves Savanna LaFontaine-Greywind nyolc hónapos terhes volt, amikor augusztus 19-én eltűnt. A holttestét kajakozók találták meg vasárnap a Vörös-folyóban egy zacskóba csomagolva.

A rendőrség már korábban őrizetbe vette a 32 éves William Hoehnt és a 38 éves Brooke Crewst, akik ellentmondásos nyilatkozatokat tettek arról, hogyan került hozzájuk a kétnapos csecsemő, miután LaFontaine-Greywind az eltűnése előtt a lakásukon járt.

Brooke Crews
photo_camera Brooke Crews

Brooke Crews a rendőrségnek azt mondta, hogy a fiatal nőt valóban meghívta a lakásukra, ahol elmondta neki, hogyan kell beindítani a szülést. Majd azt állította, hogy LaFontaine-Greywind két nappal később újra megjelent a náluk, és átadta az újszülöttet. Ugyanakkor Crews azt elismerte a rendőröknek, hogy megpróbált úgy tenni, mintha a gyerek az övé lenne.

photo_camera   William Hoehn  

William Hoehn már azt mondta a rendőröknek, hogy az egyik nap arra ért haza a munkából, hogy Crew vért takarít fel a fürdőszobában, majd felmutat neki egy csecsemőt, hogy ez az ő gyerekük. Azt elismerte, hogy segített eltüntetni a véres holmikat. A rendőrség augusztus 24-én találta meg náluk a gyereket.

A rendőrség szerint a 22 éves nő halálát gyilkosság okozta, de arról nem árultak el részleteket, hogy a gyerek hogyan született meg. A hatóságok még a DNS-vizsgálat eredményére várnak, hogy biztosan a megölt nő-e a gyerek anyja. Crewst és Hoehnt a gyilkosságon kívül emberrablással és a hatóságok félrevezetésével is vádolják. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.