Középkereszttel tüntették ki a nőt, aki Bayer Zsoltot lovagkeresztre javasolta

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nagyné Pintér Jolán, a GULÁG-okban Elpusztultak Emlékének Megörökítéséért Alapítvány egykori alelnöke volt az, aki tavaly javasolta a kormánynak, tüntessék ki lovagkereszttel Bayer Zsoltot, a bárkit a legkisebb dolgokért habzó szájjal fonálféreg, balfasz seggfejnek nevező publicistát. Azzal indokolta a javaslatát, hogy Bayer sokat tett a gulágok áldozatainak emlékéért, a Szovjetunió fogolytáboraiban történtek feldolgozásáért. 

Javaslatáról az alapítvány többi tagja, még az akkori elnök, Stark Tamás történész sem tudott. Az alapítvány számon kérte a nőt, mégis gondolta ezt az egészet, de Nagyné azzal védekezett, ő nem ismerte Bayer Zsolt publicisztikáit, amik miatt egyébként azóta 111 ember visszaadta a lovagkeresztjét. 

Nagyné Pintér Jolán elmondta, számára "mindennél többet ér" az, aki beszél a Gulágról és ráirányítja a figyelmet az ott történt borzalmakra.

A nő idén augsztus 20-a alkalmából Nagyné Pintér Jolán megkapta a Magyar Érdemrend Középkereszt polgári tagozata kitüntetést. 

Nagyné azóta a Gulág Alapítvány elnöke, miután Stark Tamás korábbi elnök lemondott, így tiltakozva Bayer kitüntetése ellen. (HVG

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.