Középkereszttel tüntették ki a nőt, aki Bayer Zsoltot lovagkeresztre javasolta

2017 augusztus 30., szerda 15:06
182

Nagyné Pintér Jolán, a GULÁG-okban Elpusztultak Emlékének Megörökítéséért Alapítvány egykori alelnöke volt az, aki tavaly javasolta a kormánynak, tüntessék ki lovagkereszttel Bayer Zsoltot, a bárkit a legkisebb dolgokért habzó szájjal fonálféreg, balfasz seggfejnek nevező publicistát. Azzal indokolta a javaslatát, hogy Bayer sokat tett a gulágok áldozatainak emlékéért, a Szovjetunió fogolytáboraiban történtek feldolgozásáért. 

Javaslatáról az alapítvány többi tagja, még az akkori elnök, Stark Tamás történész sem tudott. Az alapítvány számon kérte a nőt, mégis gondolta ezt az egészet, de Nagyné azzal védekezett, ő nem ismerte Bayer Zsolt publicisztikáit, amik miatt egyébként azóta 111 ember visszaadta a lovagkeresztjét. 

Nagyné Pintér Jolán elmondta, számára "mindennél többet ér" az, aki beszél a Gulágról és ráirányítja a figyelmet az ott történt borzalmakra.

A nő idén augsztus 20-a alkalmából Nagyné Pintér Jolán megkapta a Magyar Érdemrend Középkereszt polgári tagozata kitüntetést. 

Nagyné azóta a Gulág Alapítvány elnöke, miután Stark Tamás korábbi elnök lemondott, így tiltakozva Bayer kitüntetése ellen. (HVG

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt