M. Richárd házi őrizetben marad

2017 augusztus 30., szerda 15:47
171

M. Richárd, a Dózsa György úti halálos baleset gyanúsítottjának ügyét tárgyalták a Törvényszéki Bíróságon. A gyanúsított védője a bírósági ülésen védence szabadlábra helyezését kérte. Az ügyész viszont fellebbezett, mert az ügyészség álláspontja szerint

M. Richárdot csak a legszigorúbb kényszerintézkedés tarthatja vissza újabb bűncselekmény elkövetésétől, ezért előzetes letartóztatásban a helye.

Egyiküknek sem lett igaza, M. Richárddal szemben házi őrizetet rendelt el a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája 2017. augusztus 21-én, amit Fővárosi Törvényszék jóváhagyott. 

Tekintettel a gyanúsított közlekedési múltjára és arra, hogy büntetett előletű, tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyva újabb közlekedési bűncselekményt követ el. De az is megállapítható, hogy további kényszerintézkedésre nincs szükség, mert M. Richárdnál a szökés, elrejtőzés veszélye és a bizonyítási eljárás veszélyeztetése nem áll fenn.

Ha az ellene folytatott eljárás végéig M. Richárd bármikor megszegi a házi őrizet szabályait vagy ok nélkül nem jelenik meg eljárási cselekményen, őrizetbe vehető vagy elrendelhetik az előzetes letartóztatását. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt