M. Richárd házi őrizetben marad

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

M. Richárd, a Dózsa György úti halálos baleset gyanúsítottjának ügyét tárgyalták a Törvényszéki Bíróságon. A gyanúsított védője a bírósági ülésen védence szabadlábra helyezését kérte. Az ügyész viszont fellebbezett, mert az ügyészség álláspontja szerint

M. Richárdot csak a legszigorúbb kényszerintézkedés tarthatja vissza újabb bűncselekmény elkövetésétől, ezért előzetes letartóztatásban a helye.

Egyiküknek sem lett igaza, M. Richárddal szemben házi őrizetet rendelt el a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája 2017. augusztus 21-én, amit Fővárosi Törvényszék jóváhagyott. 

Tekintettel a gyanúsított közlekedési múltjára és arra, hogy büntetett előletű, tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyva újabb közlekedési bűncselekményt követ el. De az is megállapítható, hogy további kényszerintézkedésre nincs szükség, mert M. Richárdnál a szökés, elrejtőzés veszélye és a bizonyítási eljárás veszélyeztetése nem áll fenn.

Ha az ellene folytatott eljárás végéig M. Richárd bármikor megszegi a házi őrizet szabályait vagy ok nélkül nem jelenik meg eljárási cselekményen, őrizetbe vehető vagy elrendelhetik az előzetes letartóztatását. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.