M. Richárd házi őrizetben marad

bűnügy
2017 augusztus 30., 15:47

M. Richárd, a Dózsa György úti halálos baleset gyanúsítottjának ügyét tárgyalták a Törvényszéki Bíróságon. A gyanúsított védője a bírósági ülésen védence szabadlábra helyezését kérte. Az ügyész viszont fellebbezett, mert az ügyészség álláspontja szerint

M. Richárdot csak a legszigorúbb kényszerintézkedés tarthatja vissza újabb bűncselekmény elkövetésétől, ezért előzetes letartóztatásban a helye.

Egyiküknek sem lett igaza, M. Richárddal szemben házi őrizetet rendelt el a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája 2017. augusztus 21-én, amit Fővárosi Törvényszék jóváhagyott. 

Tekintettel a gyanúsított közlekedési múltjára és arra, hogy büntetett előletű, tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyva újabb közlekedési bűncselekményt követ el. De az is megállapítható, hogy további kényszerintézkedésre nincs szükség, mert M. Richárdnál a szökés, elrejtőzés veszélye és a bizonyítási eljárás veszélyeztetése nem áll fenn.

Ha az ellene folytatott eljárás végéig M. Richárd bármikor megszegi a házi őrizet szabályait vagy ok nélkül nem jelenik meg eljárási cselekményen, őrizetbe vehető vagy elrendelhetik az előzetes letartóztatását. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.