M. Richárd házi őrizetben marad

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

M. Richárd, a Dózsa György úti halálos baleset gyanúsítottjának ügyét tárgyalták a Törvényszéki Bíróságon. A gyanúsított védője a bírósági ülésen védence szabadlábra helyezését kérte. Az ügyész viszont fellebbezett, mert az ügyészség álláspontja szerint

M. Richárdot csak a legszigorúbb kényszerintézkedés tarthatja vissza újabb bűncselekmény elkövetésétől, ezért előzetes letartóztatásban a helye.

Egyiküknek sem lett igaza, M. Richárddal szemben házi őrizetet rendelt el a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája 2017. augusztus 21-én, amit Fővárosi Törvényszék jóváhagyott. 

Tekintettel a gyanúsított közlekedési múltjára és arra, hogy büntetett előletű, tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyva újabb közlekedési bűncselekményt követ el. De az is megállapítható, hogy további kényszerintézkedésre nincs szükség, mert M. Richárdnál a szökés, elrejtőzés veszélye és a bizonyítási eljárás veszélyeztetése nem áll fenn.

Ha az ellene folytatott eljárás végéig M. Richárd bármikor megszegi a házi őrizet szabályait vagy ok nélkül nem jelenik meg eljárási cselekményen, őrizetbe vehető vagy elrendelhetik az előzetes letartóztatását. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.