Tizenöt éve eltűntnek nyilvánították a férjét, az utolsó pillanatban vallotta be, hogy ő gyilkolta meg

bűnügy
2017 augusztus 30., 14:39

Egy szegvári nő, F. Szilvia 2000. december 5-én bejelentette a rendőrségen, hogy eltűnt a férje. Akkor azt állította, a férje megkérte, keresse meg neki az útlevelelét, hogy elutazhasson Németországba. A nő megtette, elment otthonról és mire hazaért, hűlt helyét találta az útlevélnek és a férfinek is.

Az eltűntnek nyilvánított férfitől F. Szilvia 2002-ben elvált, a férfit 2007-ben halottnak nyilvánították. Időközben a rendőrségnek annyit sikerült kideríteniük, hogy a férfi át sem lépte a határt, és hogy a házaspár viszonya nem volt az igazi a nő hűtlensége miatt.

Azóta eltelt tizenöt év, már csak 34 nap kellett volna hozzá, hogy elévüljön az ügy. De a rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztálya 2015 októberében behívta a nőt egy utolsó kihallgatásra, hogy tisztázzanak néhány részletet. A rendőrségre F. Szilvia ügyvédjével érkezett, és egészen váratlan módon beismerte a gyilkosságot. 

Bevallotta, hogy tizenöt évvel ezelőtt egy feszítővassal ölte meg a férfit Magyartés külterületén egy szántóföldön. A nő aznap éjszaka szántott a traktorral, a férje részegen kiment hozzá és szidalmazni kezdte. F. Szilvia a traktorban talált egy feszítővasat, azzal agyonütötte a férfit. A testét elásta, a vasat eldobta, majd hazament.

Képünk illusztráció.
photo_camera Képünk illusztráció. Fotó: Wikipedia Commons

A nő gyilkosság beismerése után 2015-ben a rendőrséggel együtt visszatért a helyszínre, de mivel tizenöt év alatt a környezet nagyon megváltozott, nem tudta megmutatni pontosan, hova ásta el a holttestet. Mivel a nő nem szenved kóros elmeállapotban és beismerő vallomást tett, szabadlábon védekezik. 

(A Zsaru magazin nyomán az Index

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.