Tizenöt éve eltűntnek nyilvánították a férjét, az utolsó pillanatban vallotta be, hogy ő gyilkolta meg

bűnügy
2017 augusztus 30., 14:39

Egy szegvári nő, F. Szilvia 2000. december 5-én bejelentette a rendőrségen, hogy eltűnt a férje. Akkor azt állította, a férje megkérte, keresse meg neki az útlevelelét, hogy elutazhasson Németországba. A nő megtette, elment otthonról és mire hazaért, hűlt helyét találta az útlevélnek és a férfinek is.

Az eltűntnek nyilvánított férfitől F. Szilvia 2002-ben elvált, a férfit 2007-ben halottnak nyilvánították. Időközben a rendőrségnek annyit sikerült kideríteniük, hogy a férfi át sem lépte a határt, és hogy a házaspár viszonya nem volt az igazi a nő hűtlensége miatt.

Azóta eltelt tizenöt év, már csak 34 nap kellett volna hozzá, hogy elévüljön az ügy. De a rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztálya 2015 októberében behívta a nőt egy utolsó kihallgatásra, hogy tisztázzanak néhány részletet. A rendőrségre F. Szilvia ügyvédjével érkezett, és egészen váratlan módon beismerte a gyilkosságot. 

Bevallotta, hogy tizenöt évvel ezelőtt egy feszítővassal ölte meg a férfit Magyartés külterületén egy szántóföldön. A nő aznap éjszaka szántott a traktorral, a férje részegen kiment hozzá és szidalmazni kezdte. F. Szilvia a traktorban talált egy feszítővasat, azzal agyonütötte a férfit. A testét elásta, a vasat eldobta, majd hazament.

Képünk illusztráció.
photo_camera Képünk illusztráció. Fotó: Wikipedia Commons

A nő gyilkosság beismerése után 2015-ben a rendőrséggel együtt visszatért a helyszínre, de mivel tizenöt év alatt a környezet nagyon megváltozott, nem tudta megmutatni pontosan, hova ásta el a holttestet. Mivel a nő nem szenved kóros elmeállapotban és beismerő vallomást tett, szabadlábon védekezik. 

(A Zsaru magazin nyomán az Index

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.