Véletlenül erdőtüzet okozott Montenegróban egy eltévedt lengyel férfi

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Egy lengyel férfi nemrég eltévedt az Adriai-tenger partján található Bar közelében, ezért tüzet gyújtott, hogy jelt adjon magáról. A tűz akkorára sikerült, hogy a lángok elérték az erdőt és az erős szél a közeli házakig sodorta őket. 

Bar, MontenegroForrás: YouTube

Kedd este a település melletti erdőben vadászok találtak rá a férfira, akit ki kellett menekíteni a tűz elől, amit ő maga okozott. A lengyel férfit gyújtogatás miatt szerdán őrizetbe vették Montenegróban. 

A montenegrói hatóságok idén már többször figyelmeztették a helyieket és a turistákat, hogy nyáron semmilyen körülmények között ne gyújtsanak tüzet, hiszen a nagy szárazság miatt könnyen meggyullad a növényzet. 

Egész nyáron dolgoznak a montenegrói tűzoltók, Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök el is rendelte, hogy vizsgálják ki a túl gyakori erdőtüzek okait. Ez most például pont feltárult. (MTI) 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.