Véletlenül erdőtüzet okozott Montenegróban egy eltévedt lengyel férfi

külföld
2017 augusztus 30., 16:14

Egy lengyel férfi nemrég eltévedt az Adriai-tenger partján található Bar közelében, ezért tüzet gyújtott, hogy jelt adjon magáról. A tűz akkorára sikerült, hogy a lángok elérték az erdőt és az erős szél a közeli házakig sodorta őket. 

Bar, Montenegro
photo_camera Bar, Montenegro Forrás: YouTube

Kedd este a település melletti erdőben vadászok találtak rá a férfira, akit ki kellett menekíteni a tűz elől, amit ő maga okozott. A lengyel férfit gyújtogatás miatt szerdán őrizetbe vették Montenegróban. 

A montenegrói hatóságok idén már többször figyelmeztették a helyieket és a turistákat, hogy nyáron semmilyen körülmények között ne gyújtsanak tüzet, hiszen a nagy szárazság miatt könnyen meggyullad a növényzet. 

Egész nyáron dolgoznak a montenegrói tűzoltók, Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök el is rendelte, hogy vizsgálják ki a túl gyakori erdőtüzek okait. Ez most például pont feltárult. (MTI) 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.