Véletlenül erdőtüzet okozott Montenegróban egy eltévedt lengyel férfi

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy lengyel férfi nemrég eltévedt az Adriai-tenger partján található Bar közelében, ezért tüzet gyújtott, hogy jelt adjon magáról. A tűz akkorára sikerült, hogy a lángok elérték az erdőt és az erős szél a közeli házakig sodorta őket. 

Bar, MontenegroForrás: YouTube

Kedd este a település melletti erdőben vadászok találtak rá a férfira, akit ki kellett menekíteni a tűz elől, amit ő maga okozott. A lengyel férfit gyújtogatás miatt szerdán őrizetbe vették Montenegróban. 

A montenegrói hatóságok idén már többször figyelmeztették a helyieket és a turistákat, hogy nyáron semmilyen körülmények között ne gyújtsanak tüzet, hiszen a nagy szárazság miatt könnyen meggyullad a növényzet. 

Egész nyáron dolgoznak a montenegrói tűzoltók, Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök el is rendelte, hogy vizsgálják ki a túl gyakori erdőtüzek okait. Ez most például pont feltárult. (MTI) 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.