5 kiló mérgezett szilvát loptak Bonyhádon, veszélyben minden környékbeli szilvaevő

étel
2017 augusztus 31., 09:01
comments 162

A bonyhádi rendőrség egy bejelentés alapján eljárást indított lopás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, miután hétfőn a Deák Ferenc utcában valaki átvágta az egyik tanya kerítését és kilopott onnan jó 5 kiló szilvát.

A para az, hogy a sértett olyan gombaölő, és rovarölő szerekkel permetezte le a gyümölcsöt, ami egészségkárosodást okozhat. 

A rendőrség azt kéri, hogy akinek infója van az esettel kapcsolatban, jelentkezzen, aki pedig Bonyhádon vagy annak vonzáskörzetében hétfő után ismeretlen helyről származó szilvát vett vagy kapott, az ne egyen a gyümölcsből. 

Mérgezéskor, vagy annak gyanújakor az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat díjmentesen, 24 órán keresztül hívható zöld száma: 06-80-201-199

A rendőrség az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámon várja a jelentkezést. (Police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.