A magyarok alig több mint fele mos naponta többször fogat

egészség
2017 augusztus 31., 10:33

Az NRC piackutató és a Rapid White 1000 fős mintán készített felmérést a magyarok fogmosási szokásairól, és arra jutottak, hogy a többség minden nap becsületesen megsikálja a fogait, de azért vannak kivételek, és ők is itt járnak-kelnek közöttünk.

97-98 százalékra nem lehet komoly panasz, ők legalább minden nap megmossák a szájukat, viszont közülük csak 55 százalék az, akik naponta többször is, 35 százalék csak egyszer, 10 százaléka pedig nem mos minden nap fogat, csak ritkábban. 

Ehhez képest elég (nagyon) meglepő, hogy szájvíz-használatban mennyire odatesszük magunkat. A 18 és 59 év közöttieknek állítólag 68 százaléka használ ilyesmit, 26 naponta minimum egyszer, és csak 32 százalék van, aki nem él vele. Fogselyem? Minden harmadik használja, de csak 8 százalék naponta.

Fogfehérítőt naponta csak 4 százalék használ. (Világgazdaság)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.