A világ legtitkosabb vacsorája másodszorra is Budapestre érkezik

hirdetés
2017 augusztus 31., 07:00
ad

A Magyarországon tavaly debütált Fehér Vacsora világszerte, több mint 100 000 kultúr- és gasztróínyencet csábít ezzel a világ nagyobb vacsorapartijává nőtte ki magát. A méltán legelegánsabb piknik egy 30 évvel ezelőtti baráti összejövetelből nőtte ki magát, melyet egy párizsi úriember, Francois Pasquier szervezett legkedvesebb ismerősinek. Az egykori kerti parti mára világméretű szenzációvá érett, 70 városban és 25 országban került már megrendezésre. New York, Paris, Sydney, Mexico City mellett a Budapesti rendezvényt már az első évet követően a legszebb vacsorák között tartják számon.

A vacsora alapelvei az elmúlt 30 évben nem változtak: a vendégek egy - az utolsó pillantig - titkos helyszínen közös asztalok mellett töltenek el egy varázslatos estét finom falatok és barátok társaságában.


A Diner En Blanc gondolatiságának legfontosabb alappillérei a barátság, az elegancia és az udvariasság. Ráadásként, a vacsora során a vendégek élvezhetik városuk csodás látványát, úgy, ahogyan eddig még sosem. 

A Diner En Blanc hazai szervezői csapat idén sem változott : Rókusfalvy Gábor (roxer Event), Kurják Gábor ( New Edge) Kormos Dalma, Nagy Krisztina és Hlatky-Schlichter Hubert (KIOSK Budapest).

“A tavalyi évben Diner En Blanc vacsora alatt azt tapasztaltam, hogy ez egy tökéletes alkalom, arra hogy a meglévő barátságokat még szorosabbra húzza az üzleti kapcsolatokat pedig barátsággá formálja, - fejti ki Rókusfalvy Gábor (Roxer Event) Kurják Gábor (New Edge) hozzá fűzi idén abban bízok a vacsora résztvevői még merészebbek lesznek és sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak az asztaldíszítések, idén ezért több díjat is lehet nyerni például a legszebb asztal díjat is átadjuk az este folyamán. “Aki ismer minket tudja számunkra a vendéglátás az igazi öröm egy közös jó étkezés mindig nagy élmény pláne hogyha a saját főztünket ehetjük így arra buzdítunk mindenkit, hogy készítsen barátaival, szeretteivel közösen vacsorát és éljük át a Diner En Blanc estet közösen Budapesten, a világ egyik legszebb városában,- emelte ki Hlatky-Schlichter Hubert a KIOSK Budapest tulajdonosa és Kormos Dalma a Diner En Blanc Budapest társszervezője.

Idén először egyszerre négy nagykövete is van a budapesti Diner En Blanc-nak: Marton Adrienn ;Tatár Csilla, Baronits Gábor és Tóth Marci. A nagyköveti szerep nem csak annyit jelent, hogy arcukat adják egy közösségi kezdeményezéshez hanem azt is, hogy egészen szeptember 9-ig a nagy napig segítik a résztvevőket tanácsokkal, információkkal hogy mindenki még nagyobb örömmel és könnyedséggel tudjon készülni az év egyik legszebb estéjére.

Annak érdekében, hogy a Diner En Blanc megtarthassa hagyományait a
vendégeknek figyelembe kell venniük néhány szabályt:
- A részvétel meghíváshoz vagy várólistás bekerüléshez kötött.
- A konfirmáció után a részvétel kötelező, az időjárási viszontagságok
ellenére is – az eseményt könnyed esőben is megtartjuk.
- Dress code: elegáns és kizárólag fehér. A kreativitást az elegancia és
ízlésesség határain belül díjazzuk.
- Teríték és asztaldekoráció: kizárólag fehér.
- A végső titok biztosításának érdekében a vendégek egy megadott
találkozóhelyen kezdik az estét, ahol felfedjük a vacsora helyszínét.
- A helyszín tisztaságának megőrzése érdekében a szemét és felesleg
elszállítása mindenkinek saját feladata.

A vendégeknek a következőkkel kell készülnie:
- Fehér asztal, 2 főre, székkel és fehér abrosszal.
- Piknikkosár fehér kiegészítőkkel és saját készítésű étellel. (Azon
vendégeink, akik nem akarnak saját piknikkosarat készíteni lehetőségük
van a webshopon keresztül vásárolni.)
- Bor vagy pezsgő. (A sör és röviditalok tilosak.)
Idén a Moët & Chandon az egyik támogatója az estének, Egy nyári parti
attól lesz igazán emlékezetes, ha mindent szabályt megszegünk. Ez
inspirálta a Moët & Chandon házat, amikor 2011-ben megalkotta a világ
első jégkockával kínált champagne-át. a Moet Ice-t ami tökéletes
kiegészítője a Diner En Blanc-nak.

Jelentkezés már csak pár napig!

A vacsorával kapcsolatos teljes szabályzat elérhető a budapesti Diner En Blanc
weboldalán: budapest.dinerenblanc.info/about.

További információk: https://www.facebook.com/DinerEnBlanc.Budapest/

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.