Felrobbant egy vegyi üzem Houston közelében

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Robbanásokat lehetett hallani egy Houstonhoz közeli vegyi üzem felől csütörtökön. A Crosbyban álló üzemnél a katasztrófavédelem szerint két robbanás történt. A Harvey hurrikán által okozott erős esőzése miatt az üzem nem tudta már lehűteni a felhalmozódott kémiai anyagokat. Az üzemeltető cég már korábban figyelmeztetett arra, hogy a robbanást nem lehet megakadályozni.

A robbanás után egy rendőrt kellett kórházba szállítani, aki belélegezte a mérgező füstöt, miközben megpróbálta biztosítani a területet. A helyi hatóságok korábban úgy számoltak, hogy az üzem 1,5 mérföldes körzetét kell kiüríteni. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.