Hétfőn sztrájkolnak a fogorvosok

Egészségügy
2017 augusztus 31., 04:59
comments 44

Szeptember első napjaiban közel ezer körzetben szerveznek munkalassító akciót a fogorvosok, mivel szerdán nem tudtak megegyezni az egészségügyért felelős államtitkárral a kimarad a béremelésekről és a praxis-díjak rendezéséről. Ezért hétfőn csak a sürgős eseteket látják el a közfinanszírozott rendeléseken. 

A Népszava szerint bajok tolmácsolásán kívül nem ígért többet Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, amikor szerdán újra tárgyalt Hermann Péterrel, a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának vezetőjével. 

A kamarai szerint közel 24 milliárd forint hiányzik az ágazatból, ezért hónapok óta kérik a kormánytól, hogy emelje a körzetekre, a kezelésekre jutó állami támogatást, mert a most rendelkezésükre álló havi átlagosan 800 ezer forintból nem gazdálkodható ki a praxisok működtetése, de a térítésmentes ellátások anyagköltsége sem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt