Oltár előtt tart sajtótájékoztatót a kormány

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nem mintha a Magyar Katolikus Egyház és Magyaország Kormánya ne ápolna kifejezetten jó viszonyt az utóbbi években, hiszen többek között a kormány migránsellenes politikáját tolta lelkesen a magyar püspöki kar adott esetben a pápa állásfoglalásával is szembe menve.

A mai, szeptember 1-jei esemény azonban még az eddigieken is túltesz: a belvárosi Bazilikában ugyanis ma este 6 órakor az egyházi iskoláknak tartanak évadnyitó szentmisét.

Az oltár előtt pedig nemcsak felszentelt papok, hanem kormányzati személyek is beszélnek majd, a program:

  • 17.40-kor sajtótájékoztató a szabadtéri oltár előtt (Soltész Miklós államtitkár)
  • államtitkári köszöntő 17.55-kor  (Soltész Miklós államtitkár)
  • szentmise 18.00-kor, 
  • bíborosi beszéd kb. 18.15-kor

A teljes program leítása az MTI-ben:

„Tanévkezdő mise több ezer katolikus középiskolással a Bazilika előtt, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatósága (EKIF) szervezésében és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával. A gitáros szentmisét Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek celebrálja, a mise előtt Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár köszönti a jelenlevőket. A Veni Sancte-misét megelőzően, 17.40-kor Soltész Miklós államtitkár és Gyetván Gábor, az EKIF főigazgatója sajtótájékoztatót tart a szabadtéri oltár előtt. ”

(via Szemlélek/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.