Oltár előtt tart sajtótájékoztatót a kormány

Tbg
POLITIKA
2017 szeptember 01., 15:11
comments 180

Nem mintha a Magyar Katolikus Egyház és Magyaország Kormánya ne ápolna kifejezetten jó viszonyt az utóbbi években, hiszen többek között a kormány migránsellenes politikáját tolta lelkesen a magyar püspöki kar adott esetben a pápa állásfoglalásával is szembe menve.

A mai, szeptember 1-jei esemény azonban még az eddigieken is túltesz: a belvárosi Bazilikában ugyanis ma este 6 órakor az egyházi iskoláknak tartanak évadnyitó szentmisét.

Az oltár előtt pedig nemcsak felszentelt papok, hanem kormányzati személyek is beszélnek majd, a program:

  • 17.40-kor sajtótájékoztató a szabadtéri oltár előtt (Soltész Miklós államtitkár)
  • államtitkári köszöntő 17.55-kor  (Soltész Miklós államtitkár)
  • szentmise 18.00-kor, 
  • bíborosi beszéd kb. 18.15-kor

A teljes program leítása az MTI-ben:

„Tanévkezdő mise több ezer katolikus középiskolással a Bazilika előtt, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatósága (EKIF) szervezésében és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával. A gitáros szentmisét Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek celebrálja, a mise előtt Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár köszönti a jelenlevőket. A Veni Sancte-misét megelőzően, 17.40-kor Soltész Miklós államtitkár és Gyetván Gábor, az EKIF főigazgatója sajtótájékoztatót tart a szabadtéri oltár előtt. ”

(via Szemlélek/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.