Orbán: Európa a 24. órában van

POLITIKA
2017 szeptember 01., 12:08
comments 392
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Pécsi Tudományegyetem alapításának 650. évfordulóján rendezett ünnepségen a Kodály Központban a magyar felsőoktatás napján.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Pécsi Tudományegyetem alapításának 650. évfordulóján rendezett ünnepségen a Kodály Központban a magyar felsőoktatás napján. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A miniszterelnök a Pécsi Tudományegyetem alapításának 650. évfordulóján rendezett ünnepségen beszédet mondott, amit az orbanviktor.hu-n foglaltak össze. Eszerint Orbán többek között arról beszélt, hogy:

  • A „mi kommunizmusból kitörni igyekvő nemzedékünk” megalkuvás nélkül törekedett a szabadságra, a nemzeti függetlenségre és Európa újraegyesítésére, de mára nagyot fordult a világ, ezért a jelen diákjainak új utakat kell keresniük.
  • „Ha engedjük”, hogy Európa lelki, gazdasági, politikai, katonai ereje csökkenjen, ha folytatódik a demográfiai hanyatlás, és fokozódik a migrációs nyomás, akkor Európa el fog tűnni.
  • Ha ez megtörténik, akkor a mai fiatalok egy másik, „ma még ismeretlen világban” fognak élni.
  • Európa a 24. órában van.
  • Megjelentek azon szellemi-politikai irányzatok és vezetők, akiknek „új próféciája” szerint „már felesleges ellenállni”.
  • A magyar jövőt azok a bátor fiatalok jelentik, akik mernek az árral szemben evezni, a családot, a közösséget és a nemzetet választják a multikulturalizmussal és „a mindent egynemű masszába gyúró politikai irányzatokkal” szemben.
  • A kontinens jövőjét azon közép-európai országok jelentik, amik „nem lettek se németté, se törökké, és akiket még a mindent elnyelni akaró szovjet bendő sem tudott megemészteni”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.