Őrizetbe vettek egy nővért, amiért nem engedte a rendőrnek, hogy vért vegyenek egy pácienstől

2017 szeptember 1., péntek 17:00
200

A Salt Lake City-i Alex Wubbels nővér csak azt tette, amit minden egészségügyi dolgozónak  – Magyarországon is – a dolga, védte a páciense jogait. Ezt azonban a helyi rendőr nem bírta idegekkel, ezért erőszakkal elvitték a kórházból, és őrizetbe vették.

Wubbels a rendőrre szerelt kamera szerint többször próbálja értésére adni a rendőrnek, hogy mivel a páciens nincs letartóztatva, és nincs is eljárás alá vonva, ezért személyes adatait – így a vérképét – nem adhatja ki harmadik félnek, ezért megtagadta a rendőr kérését, hogy vért vegyenek tőle.

A páciens egyébként autóbalesetben sérült meg.

Ám hiába a szép szó, a utahi rendőr megragadta, majd a sikoltozó nővért elvitte a kórházból. A helyi lapok arról írnak, a nővért végül nem vádolták meg, sőt a rendőrség belső vizsgálatot indított.

Hasonló eset időnként Magyarországon is előfordul, ilyen például, amikor egy drogbetegre a kórház hívja rá a rendőrséget. Hogy ez miért nem annyira kóser, a TASZ elmondja. (TIME)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt