Őrizetbe vettek egy nővért, amiért nem engedte a rendőrnek, hogy vért vegyenek egy pácienstől

Tbg
Egészségügy
2017 szeptember 01., 17:00
comments 200

A Salt Lake City-i Alex Wubbels nővér csak azt tette, amit minden egészségügyi dolgozónak  – Magyarországon is – a dolga, védte a páciense jogait. Ezt azonban a helyi rendőr nem bírta idegekkel, ezért erőszakkal elvitték a kórházból, és őrizetbe vették.

link Forrás

Wubbels a rendőrre szerelt kamera szerint többször próbálja értésére adni a rendőrnek, hogy mivel a páciens nincs letartóztatva, és nincs is eljárás alá vonva, ezért személyes adatait – így a vérképét – nem adhatja ki harmadik félnek, ezért megtagadta a rendőr kérését, hogy vért vegyenek tőle.

A páciens egyébként autóbalesetben sérült meg.

Ám hiába a szép szó, a utahi rendőr megragadta, majd a sikoltozó nővért elvitte a kórházból. A helyi lapok arról írnak, a nővért végül nem vádolták meg, sőt a rendőrség belső vizsgálatot indított.

Hasonló eset időnként Magyarországon is előfordul, ilyen például, amikor egy drogbetegre a kórház hívja rá a rendőrséget. Hogy ez miért nem annyira kóser, a TASZ elmondja. (TIME)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.