Deutsch Tamás: Orbán politikai Semmelweis Európában

A Fidesz politikusai valami különös versenybe kezdtek, és mostanában újabb és újabb hasonlatokat igyekeznek találni Orbán Viktorra. Szőcs Géza egy versben kobrához hasonlította a mágikus ereje miatt, viszont Deutsch Tamás szerint a miniszterelnök inkább egy Semmelweis Ignác. 

Korának Semmelweis Ignáca és korának Deutsch Tamása.Fotó: FocusPressAgency

Persze nem a kórtermek rendszeres takarítása miatt jutott a Fidesz európai parlamenti képviselőjének eszébe a híres orvos.  Deutsch Tamás a Magyar Időknek fejtette ki, hogy Orbán ezért van hasonló helyzetben, mint annak idején Semmelweis Ignác, akinek álláspontját kora orvostársadalma nem fogadta el, mert a miniszterelnök szembemegy a mainstream, liberális dogmákkal . „Orbán politikai Semmelweis Európában”- tette hozzá. 

Szerinte a magyar miniszterelnök csak meg akarja értetni, hogy nem mehet tovább az, amit az elmúlt években, évtizedekben Európa politikai elitje tett, de ezt persze senki sem értékeli. Erre példának szokásos módon a migráskérdést hozta fel. 

A fideszes képviselő persze beszélt Soros Györgyről is, de meglepő módon azzal állt elő, hogy 

a Soros-terv elemeit valójában nem Soros György találta ki”.

Deutsch Tamás szerint Soros György csak főzött egy mérgező ételt, amihez a hozzávalókat Európában készítették elő.

A választási kampányt úgy értékelte, hogy kormánypártok nyugodt, kiegyensúlyozott politizálást folytattak eddig, és a választási kampányban is ezt fogják tenni, az ellenzéki oldalon viszont kapkodást, kétségbeesést és agresszivitást tapasztalt.