Szőcs Gézának azért jutott eszébe Orbánról pont a kobra, mert szerinte a miniszterelnöknek mágikus ereje van

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A lézer-szeműnek nevezett Lázár János nem sértődött meg a versen, sőt, egyenesen szarkasztikus remekműnek nevezte, ami azonban a naplóval együtt olvasandó - mondta Szőcs Géza a hvg.hu-nak arról, hogyan fogadták a kormánytagok a róluk írt versét. 

Láng Zsolt polgármester, Orbán Viktor miniszerelnök, Varga Mihály gazdasági miniszter és Szőcs Géza költő.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A volt államtitkár közéleti naplójából pénteken kerültek elő az első részletek, amiben a Miniszterek érkeznnek kormányülésre című verse is szerepel. Ennek utolsó versszakában Orbán Viktorról azt írja, hogy  „És a miniszterelnök,/persze hogy ő is eljött./És úgy néz ez az Orbán:/valahogy kobra-formán!/Valahogy furcsa csönd lesz,/s ez a csenevész/dal is elenyész.”

Fotó: STRDEL/AFP

A lapnak a költő most elárulta, hogy a kígyós hasonlat valójában a miniszterelnök szavainak varázserejére vonatkozik:

„Ahogy Kossuth Lajos sem pusztán érvelés logikájával, eszméi tisztaságával hatott, hanem személyiségéből eredő karizmával, így Orbán Viktornak is olyan mágikus ereje van, a mi a rabul ejti az emberek egy részét.”

Hozzátette, hogy szerinte Orbán személyiségének van egy belső, feltörhetetlen belső magja, mely tetteit és szavait vezérli, ezért nem lehet kiismerni. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.