Szőcs Gézának azért jutott eszébe Orbánról pont a kobra, mert szerinte a miniszterelnöknek mágikus ereje van

A lézer-szeműnek nevezett Lázár János nem sértődött meg a versen, sőt, egyenesen szarkasztikus remekműnek nevezte, ami azonban a naplóval együtt olvasandó - mondta Szőcs Géza a hvg.hu-nak arról, hogyan fogadták a kormánytagok a róluk írt versét. 

Láng Zsolt polgármester, Orbán Viktor miniszerelnök, Varga Mihály gazdasági miniszter és Szőcs Géza költő.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A volt államtitkár közéleti naplójából pénteken kerültek elő az első részletek, amiben a Miniszterek érkeznnek kormányülésre című verse is szerepel. Ennek utolsó versszakában Orbán Viktorról azt írja, hogy  „És a miniszterelnök,/persze hogy ő is eljött./És úgy néz ez az Orbán:/valahogy kobra-formán!/Valahogy furcsa csönd lesz,/s ez a csenevész/dal is elenyész.”

Fotó: STRDEL/AFP

A lapnak a költő most elárulta, hogy a kígyós hasonlat valójában a miniszterelnök szavainak varázserejére vonatkozik:

„Ahogy Kossuth Lajos sem pusztán érvelés logikájával, eszméi tisztaságával hatott, hanem személyiségéből eredő karizmával, így Orbán Viktornak is olyan mágikus ereje van, a mi a rabul ejti az emberek egy részét.”

Hozzátette, hogy szerinte Orbán személyiségének van egy belső, feltörhetetlen belső magja, mely tetteit és szavait vezérli, ezért nem lehet kiismerni. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.