Szőcs Gézának azért jutott eszébe Orbánról pont a kobra, mert szerinte a miniszterelnöknek mágikus ereje van

költészet
2017 szeptember 02., 06:28
comments 141

A lézer-szeműnek nevezett Lázár János nem sértődött meg a versen, sőt, egyenesen szarkasztikus remekműnek nevezte, ami azonban a naplóval együtt olvasandó - mondta Szőcs Géza a hvg.hu-nak arról, hogyan fogadták a kormánytagok a róluk írt versét. 

photo_camera Láng Zsolt polgármester, Orbán Viktor miniszerelnök, Varga Mihály gazdasági miniszter és Szőcs Géza költő. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A volt államtitkár közéleti naplójából pénteken kerültek elő az első részletek, amiben a Miniszterek érkeznnek kormányülésre című verse is szerepel. Ennek utolsó versszakában Orbán Viktorról azt írja, hogy  „És a miniszterelnök,/persze hogy ő is eljött./És úgy néz ez az Orbán:/valahogy kobra-formán!/Valahogy furcsa csönd lesz,/s ez a csenevész/dal is elenyész.”

photo_camera Fotó: STRDEL/AFP

A lapnak a költő most elárulta, hogy a kígyós hasonlat valójában a miniszterelnök szavainak varázserejére vonatkozik:

„Ahogy Kossuth Lajos sem pusztán érvelés logikájával, eszméi tisztaságával hatott, hanem személyiségéből eredő karizmával, így Orbán Viktornak is olyan mágikus ereje van, a mi a rabul ejti az emberek egy részét.”

Hozzátette, hogy szerinte Orbán személyiségének van egy belső, feltörhetetlen belső magja, mely tetteit és szavait vezérli, ezért nem lehet kiismerni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt