A Lidl eltüntette a kereszteket termékei csomagolásáról

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Lidl angliai facebook-oldalát megrohamozták a dühös kommentelők, miután egyikük észrevette, hogy a német áruházlánc megfosztotta keresztjeitől a görög ételek csomagolásán található templomokat, például Santorini híres Anastasis-templomát. A csomagolásban történt változásokat rengeteg vásárló kifogásolta, többek között arra hivatkozva, hogy ami történt az a történelem megmásítása és a vallási érzékenység megsértése. Többen fájlalják, hogy az iszlámhoz köthető vallási épületek, például a minaretek nem tűntek el a termékek csomagolásairól.

Az áruház angliai szóvivőjének reakciója szerint az adott termékeket hosszú évek óta forgalmazzák, és elkerülhetetlen, hogy néha változtassanak a csomagoláson. Ugyanakkor hozzátette azt is, senkit nem akartak megbántani, és a heves tiltakozások után újra fogják gondolni a koncepciót, és minden elhangzott érvet komolyan meg fognak vizsgálni. A belga RTL tévétársaság szerint a Lidl azzal indokolja a keresztek eltüntetését, hogy igyekeznek tartózkodni a vallási szimbólumok használatától, mert nem céljuk egyik vagy másik vallás terjesztése, törekszenek a vallási semlegességre. A Lidl egyelőre nem tisztázta, melyik a hivatalos álláspontja. (Telegraph)

Szőke Dániel

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.