Hivatalosan is eljegyezte közember kedvesét a japán császári hercegnő

külföld
2017 szeptember 04., 04:57
comments 83
Akisino japán herceg (j) és lánya, Mako hercegnõ megtekint egy mangalicát Bugacon 2017. augusztus 20-án.
photo_camera Akisino japán herceg (j) és lánya, Mako hercegnõ megtekint egy mangalicát Bugacon 2017. augusztus 20-án. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Megkapta nagyapja, a császár hozzájárulását, így hivatalosan is bejelentette eljegyzését Mako japán császári hercegnő. A nemrég Magyarországot is megjárt hercegnő egy közember, Komuro Kei jegyese lesz, ezért a japán törvények értelmében kénytelen lemondani hercegi rangjáról, így a császári családot megillető előjogairól is.

Mako hercegnő és jegyese, Komuro Kei.
photo_camera Mako hercegnő és jegyese, Komuro Kei. Fotó: SHIZUO KAMBAYASHI/AFP

A beszámolók szerint Komuro és friss jegyese az eljegyzésük bejelentésekor végig egymást nézték mosolyogva.

Mako hercegnő a sajtótájékoztatón azt mondta, elsőként az fogta meg Komuróban, hogy "mosolyog, mint a nap". Makót nyilatkozata alapján nem rázza meg királyi előjogai elvesztése, állítása szerint már gyerekkorában is tisztában volt azzal, hogy házasodásakor el fogja veszíteni azokat. "Miközben azon dolgoztam, hogy az uralkodócsalád tagjaként segítsem a császárt kötelességeiben, a magam életét éltem" - mondta.

Mako hercegnő az öröklési sorban második Akisino herceg legidősebb lánya. Akihito császár örököse Akisino bátyja, Naruhito lehet majd a lemondását tervező Akihito távozása után.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.