Megegyeztek, de titkolják a Tesco-sztrájk időpontját a szakszervezetek

gazdaság
2017 szeptember 04., 14:19
comments 43

Nem fogadták el a Tesco-dolgozók a cég múlt heti ajánlatát, ami szerint idén már nem, csak jövőre adnának fizetésemelést a munkavállalóknak. Bubenkó Csaba, a a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke az MTI-vel hétfőn közölte:

megegyeztek a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével az országos méretű Tesco-sztrájk időpontjáról, de a dátumot egyelőre nem közlik.

A két érdekvédelmi szervezet szerdán folytatja az egyeztetést. A Tescóval a tárgyalások elméletileg szeptember 11-én folytatódnak. Bubenkó szerint a munkavállalók 25 százalékos béremelést követelnek, a szakszervezet célja, hogy 

az áruházláncnál  a legalacsonyabb béren foglalkoztatott munkavállaló fizetése is közelítse meg a bruttó 200 ezer forintot. 

Emellett elvárják, hogy a dolgozók létszámát 5 százalékkal emelje a cég. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.