"Nyelvi félreértés miatt" késelésig fajult egy mongol-magyar vita a X. kerületben

A Fővárosi Főügyészség most hétfőn hozta nyilvánosságra a vádemelés tényét abban a késelési ügyben, ami 2016 szeptember 30-án történt egy X. kerületi élelmiszerüzlet előtt.

Az esti órákban egy mongol férfi vodkát vásárolt a boltban, majd hozzácsapódott az üzlet előtt bandázó társasághoz. Közösen piálgattak, de mivel a mongol férfi nem beszélt magyarul, a magyarok pedig nem beszéltek mongolul, a beszélgetés akadozott, hamar félreértésbe, majd üvöltözésbe torkollott.

A későbbi vádlott olyannyira begurult, hogy előrántott egy gázspray-t, mire a mongol férfi menekülőre fogta, de nem jutott messzire: a magyar férfi elkapta és késével többször megszúrta. A sértett járókelőktől kért segítséget, ők hívtak rendőrt és mentőt. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, műteni is kellett. 

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot. Az elkövető két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést kaphat. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.