"Nyelvi félreértés miatt" késelésig fajult egy mongol-magyar vita a X. kerületben

bűnügy
2017 szeptember 04., 10:02
comments 145

A Fővárosi Főügyészség most hétfőn hozta nyilvánosságra a vádemelés tényét abban a késelési ügyben, ami 2016 szeptember 30-án történt egy X. kerületi élelmiszerüzlet előtt.

Az esti órákban egy mongol férfi vodkát vásárolt a boltban, majd hozzácsapódott az üzlet előtt bandázó társasághoz. Közösen piálgattak, de mivel a mongol férfi nem beszélt magyarul, a magyarok pedig nem beszéltek mongolul, a beszélgetés akadozott, hamar félreértésbe, majd üvöltözésbe torkollott.

A későbbi vádlott olyannyira begurult, hogy előrántott egy gázspray-t, mire a mongol férfi menekülőre fogta, de nem jutott messzire: a magyar férfi elkapta és késével többször megszúrta. A sértett járókelőktől kért segítséget, ők hívtak rendőrt és mentőt. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, műteni is kellett. 

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot. Az elkövető két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést kaphat. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.