"Nyelvi félreértés miatt" késelésig fajult egy mongol-magyar vita a X. kerületben

bűnügy
2017 szeptember 4., 10:02
comments 148

A Fővárosi Főügyészség most hétfőn hozta nyilvánosságra a vádemelés tényét abban a késelési ügyben, ami 2016 szeptember 30-án történt egy X. kerületi élelmiszerüzlet előtt.

Az esti órákban egy mongol férfi vodkát vásárolt a boltban, majd hozzácsapódott az üzlet előtt bandázó társasághoz. Közösen piálgattak, de mivel a mongol férfi nem beszélt magyarul, a magyarok pedig nem beszéltek mongolul, a beszélgetés akadozott, hamar félreértésbe, majd üvöltözésbe torkollott.

A későbbi vádlott olyannyira begurult, hogy előrántott egy gázspray-t, mire a mongol férfi menekülőre fogta, de nem jutott messzire: a magyar férfi elkapta és késével többször megszúrta. A sértett járókelőktől kért segítséget, ők hívtak rendőrt és mentőt. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, műteni is kellett. 

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot. Az elkövető két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést kaphat. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt