Betiltottak egy rajzfilmet Ausztráliában, mert a malacpapa azt tanította benne a malacgyerekeknek, hogy az óriáspókok nem veszélyesek

Az ausztrál közmédia másodszor is kénytelen volt visszavonni a Peppa Pig című brit rajzfilmsorozat egy részét, miután szülők panaszkodtak, hogy abban arra bíztatták a gyerekeket, hogy kapjanak fel és játsszanak nagyobb pókokkal. 

A 2004-ben készült epizódot egyszer, 2012-ben már le kellett szedni az online médiatárból, akkor is azért, mert azt a helytelen üzenetet közvetítette, hogy a pókoktól nem kell félni. 

A hivatkozott részben Daddy Pig azt mondja a megrémült Peppának, hogy a pókok nagyon kicsik és nem tudják bántani. Mindez azután hangzik el, hogy egy megtermett pók lép be a szobába. Ekkor a felmerülő megoldás, hogy kapják fel a pókot, fektessék be az ágyba és kínálják meg teával. 

A brit gyártású sorozat üzenete nem nagyon működött Ausztráliában, ahol sokkal több veszélyes pókféle él, mint Nagy-Britanniában. Most az ausztrál médiahatóság egyszer és mindenkorra betiltotta az epizódot, amit amúgy most nem adtak le a tévében, de véletlenül felkerült az online oldalukra. 

Ausztráliában rendszeresek a súlyos póktámadások, 2000 és 2013 között 12600 ember szorult kórházi kezelésre pókokkal való találkozás miatt. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.