Betiltottak egy rajzfilmet Ausztráliában, mert a malacpapa azt tanította benne a malacgyerekeknek, hogy az óriáspókok nem veszélyesek

ÁLLAT
2017 szeptember 05., 08:29
comments 115

Az ausztrál közmédia másodszor is kénytelen volt visszavonni a Peppa Pig című brit rajzfilmsorozat egy részét, miután szülők panaszkodtak, hogy abban arra bíztatták a gyerekeket, hogy kapjanak fel és játsszanak nagyobb pókokkal. 

A 2004-ben készült epizódot egyszer, 2012-ben már le kellett szedni az online médiatárból, akkor is azért, mert azt a helytelen üzenetet közvetítette, hogy a pókoktól nem kell félni. 

link Forrás

A hivatkozott részben Daddy Pig azt mondja a megrémült Peppának, hogy a pókok nagyon kicsik és nem tudják bántani. Mindez azután hangzik el, hogy egy megtermett pók lép be a szobába. Ekkor a felmerülő megoldás, hogy kapják fel a pókot, fektessék be az ágyba és kínálják meg teával. 

A brit gyártású sorozat üzenete nem nagyon működött Ausztráliában, ahol sokkal több veszélyes pókféle él, mint Nagy-Britanniában. Most az ausztrál médiahatóság egyszer és mindenkorra betiltotta az epizódot, amit amúgy most nem adtak le a tévében, de véletlenül felkerült az online oldalukra. 

Ausztráliában rendszeresek a súlyos póktámadások, 2000 és 2013 között 12600 ember szorult kórházi kezelésre pókokkal való találkozás miatt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.