Egymilliós pénzbírságra ítélték Rogán volt jegyzőjét

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint ma kihirdették az elsőfokú ítéletet a Fővárosi Törvényszéken az V. kerület volt jegyzőjének és két vállalkozónak a vesztegetési perében, írja az Index.

Ez az az ügy, amiben a budapesti V. kerület volt jegyzője, Rónaszéki László is váldott volt.

Rogán Cecília, Rogán Antal, Puskás András alpolgármester és Rónaszéki László jegyző a 2006-os október 23-i ünnepségenFotó: MTI

A vád szerint egy vendéglátóhely, a Zizi bár éjszakai nyitvatartását intézte el a kerületnél két vállalkozó és a jegyző együtt.

Egy másik ügyben Borzován János építési vállalkozó vállalta, hogy félmillió forint kenőpénzért, azaz „fagyiért” cserébe elintézi, hogy egy Károly körúti ingatlan tulajdonosváltásánál a kerület ne éljen elővásárlási jogával, itt is Rónaszéki járt közben.

„Borzován befolyással való üzérkedés és felbujtóként elkövetett hivatali visszaélés bűntette miatt két év szabadságvesztést kapott, amit a bíróság három évre felfüggesztett. Emellett ötmillió forint pénzbüntetést kell fizetnie. A bíróság szerint a volt belvárosi jegyző, Rónaszéki László is bűnös, hivatali visszaélés bűntette miatt egymilliós pénzbüntetést szabtak ki rá. A harmadik vádlottat felmentették” – írja az Index.

Az ítélet nem jogerős. (Index)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.