Egymilliós pénzbírságra ítélték Rogán volt jegyzőjét

Tbg
bűnügy
2017 szeptember 05., 16:57

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint ma kihirdették az elsőfokú ítéletet a Fővárosi Törvényszéken az V. kerület volt jegyzőjének és két vállalkozónak a vesztegetési perében, írja az Index.

Ez az az ügy, amiben a budapesti V. kerület volt jegyzője, Rónaszéki László is váldott volt.

Rogán Cecília, Rogán Antal, Puskás András alpolgármester és Rónaszéki László jegyző a 2006-os október 23-i ünnepségen
photo_camera Rogán Cecília, Rogán Antal, Puskás András alpolgármester és Rónaszéki László jegyző a 2006-os október 23-i ünnepségen Fotó: MTI

A vád szerint egy vendéglátóhely, a Zizi bár éjszakai nyitvatartását intézte el a kerületnél két vállalkozó és a jegyző együtt.

Egy másik ügyben Borzován János építési vállalkozó vállalta, hogy félmillió forint kenőpénzért, azaz „fagyiért” cserébe elintézi, hogy egy Károly körúti ingatlan tulajdonosváltásánál a kerület ne éljen elővásárlási jogával, itt is Rónaszéki járt közben.

„Borzován befolyással való üzérkedés és felbujtóként elkövetett hivatali visszaélés bűntette miatt két év szabadságvesztést kapott, amit a bíróság három évre felfüggesztett. Emellett ötmillió forint pénzbüntetést kell fizetnie. A bíróság szerint a volt belvárosi jegyző, Rónaszéki László is bűnös, hivatali visszaélés bűntette miatt egymilliós pénzbüntetést szabtak ki rá. A harmadik vádlottat felmentették” – írja az Index.

Az ítélet nem jogerős. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.