Egymilliós pénzbírságra ítélték Rogán volt jegyzőjét

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint ma kihirdették az elsőfokú ítéletet a Fővárosi Törvényszéken az V. kerület volt jegyzőjének és két vállalkozónak a vesztegetési perében, írja az Index.

Ez az az ügy, amiben a budapesti V. kerület volt jegyzője, Rónaszéki László is váldott volt.

Rogán Cecília, Rogán Antal, Puskás András alpolgármester és Rónaszéki László jegyző a 2006-os október 23-i ünnepségenFotó: MTI

A vád szerint egy vendéglátóhely, a Zizi bár éjszakai nyitvatartását intézte el a kerületnél két vállalkozó és a jegyző együtt.

Egy másik ügyben Borzován János építési vállalkozó vállalta, hogy félmillió forint kenőpénzért, azaz „fagyiért” cserébe elintézi, hogy egy Károly körúti ingatlan tulajdonosváltásánál a kerület ne éljen elővásárlási jogával, itt is Rónaszéki járt közben.

„Borzován befolyással való üzérkedés és felbujtóként elkövetett hivatali visszaélés bűntette miatt két év szabadságvesztést kapott, amit a bíróság három évre felfüggesztett. Emellett ötmillió forint pénzbüntetést kell fizetnie. A bíróság szerint a volt belvárosi jegyző, Rónaszéki László is bűnös, hivatali visszaélés bűntette miatt egymilliós pénzbüntetést szabtak ki rá. A harmadik vádlottat felmentették” – írja az Index.

Az ítélet nem jogerős. (Index)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.