Tagadja a gyilkosság vádját a hobbitengeralattjárót építő különc tudós

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A tengeralattjáró fedélzeti nyílásának súlyos ajtaja csapódott rá Kim Wall svéd újságírónőre a gyilkossággal vádolt dán feltaláló, Peter Madsen szerint.

A 46 éves autodidakta mérnököt, tengeralattjárók és űreszközök tervezőjét kedden a nyilvánosság bevonásával hallgatták meg egy koppenhágai bíróságon. 

A különc férfi továbbra is tagadja, hogy megölte volna a 30 éves riporternőt, sőt azt is, hogy feldarabolta volna a holttestét.

Madsen azt vallotta keddi meghallgatásán, hogy véletlenül csapódott rá a 70 kilós vasajtó a fiatal újságírónőre, aki azért ment a feltaláló által barkácsolt 40 tonnás és 18 méteres tengeralattjáróra, hogy interjút készítsen vele.

A férfi szerint ő tartotta az ajtót a lentről a fedélzetre felmenni akaró nő számára, ám egy ponton elveszítette az egyensúlyát, az ajtó pedig teljes erőből rácsapódott a nő fejére. Amikor újra kinyitotta az ajtót, a riporternő már lenn a padlón feküdt egy hatalmas vértócsában, és ő a pánik okozta sokkhatás alatt a tengerbe dobta a holttestet, mondta.

Az ügyészség nem ad hitelt Madsen verziójának, sőt a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját gyilkosság vádjára súlyosbította kedden és azt megtoldotta a hullagyalázás vádjával is.

Kim Bell, az áldozatForrás: Facebook
Peter Madsen a feltaláló, már az eljárás soránFotó: BAX LINDHARDT/Scanpix Denmark/AFP
Az UC3 nevű hobbitengeralattjáró átvizsgálásaFotó: JENS NOERGAARD LARSEN/Scanpix Denmark/AFP
Fotó: Sarah Christine Noergaard/Scanpix Denmark/AFP

Az ügyészség sem tudja azonban, hogyan ölhették meg a nőt, sőt az indíték esetében is sötétben tapogatózik. 

Peter Madsen azt mondta kedden a bíróságon, hogy nem volt szexuális kapcsolata az újságírónővel és Kim Wallnak a tengerben megtalált, végtagok és fej nélküli holttestének vizsgálata sem adott felvilágosítást a halál okáról.

Az ügyészség kérte a feltaláló pszichiátriai vizsgálatát, amely az AFP szerint legalább részben fényt deríthet Madsen egyszerre lenyűgöző és titokzatos személyiségére. 

A férfi csaknem minden idejét olyan eszközök (járművek) konstruálásának szentelte, amelyekkel elrugaszkodhat a Föld felszínétől, hasonlóan ahhoz, ahogy gyerekkora óta igyekszik elszakadni a valóságtól, írta az AFP. 

Űrkutatási honlapján a szenvedélyének nevezi megtalálni azokat az eszközöket, amelyekkel elutazhat az ismert világon túli világokba. (MTI/AFP)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.