A Deutsche Bank vezére szerint nagy számban kell majd kirúgniuk embereket a robotok terjedése miatt

külföld
2017 szeptember 06., 14:20
comments 130

A Deutsche Bank vezérigazgatója, John Cryan szerint "nagy számban" fogják elveszíteni munkájukat a bank alkalmazottjai amiatt, hogy munkakörüket a technológiai fejlődés feleslegessé teszi. 

A német bank jelenleg mintegy 100 ezer embert alkalmaz világszerte, és jelenleg éppen egy ötéves átstrukturálási terv közepén vannak. 

photo_camera Fotó: DANIEL ROLAND/AFP

Cryan Frankfurtban adott elő egy bankügyi konferencián, ott beszélt arról, hogy új módjait kell feltalálni annak, hogy hogyan alkalmazzanak embereket, és az is lehet, hogy az embereknek is új módokat kell kitalálniuk arra, hogy mivel töltsék el az idejüket. 

Mint elmondta, arra a kérdésre, hogy a technológiai fejlődés hogyan érinti majd a bankszektort, az őszinte válasza az, hogy nem lesz szükségük ennyi emberre. Ma a bankjaikban robotként viselkedő, mechanikus feladatokat elvégző emberek dolgoznak, míg holnapra olyan robotok lesznek majd, akik emberként viselkednek. 

Azzal kapcsolatban, hogy a bankcsoportnál hány embert érinthet a változás, nem mondott konkrétumot, csak annyit mondott, hogy "nagy számban". Példaként említette a könyvelőket, akik közül ma gyakorlatilag sokan egy számológép feladatát látják el. 

Cryan persze nem csak ijesztgetni akart, elmondta azt is, hogy lesznek munkakörök, ahonnan izgalmasabb feladatkörökbe léphetnek majd elő azok az alkalmazottak, akik jelenleg mechanikus feladatokat látnak el. A Deutsche Bank brit vezetője beszélt arról is, hogy be kell vallaniuk, szép az, amit elértek, de nem feltétlenül ez jelenti a jövőt, forradalmibbnak kell lenniük. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.