A Deutsche Bank vezére szerint nagy számban kell majd kirúgniuk embereket a robotok terjedése miatt

2017 szeptember 6., szerda 14:20
133

A Deutsche Bank vezérigazgatója, John Cryan szerint "nagy számban" fogják elveszíteni munkájukat a bank alkalmazottjai amiatt, hogy munkakörüket a technológiai fejlődés feleslegessé teszi. 

A német bank jelenleg mintegy 100 ezer embert alkalmaz világszerte, és jelenleg éppen egy ötéves átstrukturálási terv közepén vannak. 

Fotó: DANIEL ROLAND/AFP

Cryan Frankfurtban adott elő egy bankügyi konferencián, ott beszélt arról, hogy új módjait kell feltalálni annak, hogy hogyan alkalmazzanak embereket, és az is lehet, hogy az embereknek is új módokat kell kitalálniuk arra, hogy mivel töltsék el az idejüket. 

Mint elmondta, arra a kérdésre, hogy a technológiai fejlődés hogyan érinti majd a bankszektort, az őszinte válasza az, hogy nem lesz szükségük ennyi emberre. Ma a bankjaikban robotként viselkedő, mechanikus feladatokat elvégző emberek dolgoznak, míg holnapra olyan robotok lesznek majd, akik emberként viselkednek. 

Azzal kapcsolatban, hogy a bankcsoportnál hány embert érinthet a változás, nem mondott konkrétumot, csak annyit mondott, hogy "nagy számban". Példaként említette a könyvelőket, akik közül ma gyakorlatilag sokan egy számológép feladatát látják el. 

Cryan persze nem csak ijesztgetni akart, elmondta azt is, hogy lesznek munkakörök, ahonnan izgalmasabb feladatkörökbe léphetnek majd elő azok az alkalmazottak, akik jelenleg mechanikus feladatokat látnak el. A Deutsche Bank brit vezetője beszélt arról is, hogy be kell vallaniuk, szép az, amit elértek, de nem feltétlenül ez jelenti a jövőt, forradalmibbnak kell lenniük. (Financial Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt