A Deutsche Bank vezére szerint nagy számban kell majd kirúgniuk embereket a robotok terjedése miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Deutsche Bank vezérigazgatója, John Cryan szerint "nagy számban" fogják elveszíteni munkájukat a bank alkalmazottjai amiatt, hogy munkakörüket a technológiai fejlődés feleslegessé teszi. 

A német bank jelenleg mintegy 100 ezer embert alkalmaz világszerte, és jelenleg éppen egy ötéves átstrukturálási terv közepén vannak. 

Fotó: DANIEL ROLAND/AFP

Cryan Frankfurtban adott elő egy bankügyi konferencián, ott beszélt arról, hogy új módjait kell feltalálni annak, hogy hogyan alkalmazzanak embereket, és az is lehet, hogy az embereknek is új módokat kell kitalálniuk arra, hogy mivel töltsék el az idejüket. 

Mint elmondta, arra a kérdésre, hogy a technológiai fejlődés hogyan érinti majd a bankszektort, az őszinte válasza az, hogy nem lesz szükségük ennyi emberre. Ma a bankjaikban robotként viselkedő, mechanikus feladatokat elvégző emberek dolgoznak, míg holnapra olyan robotok lesznek majd, akik emberként viselkednek. 

Azzal kapcsolatban, hogy a bankcsoportnál hány embert érinthet a változás, nem mondott konkrétumot, csak annyit mondott, hogy "nagy számban". Példaként említette a könyvelőket, akik közül ma gyakorlatilag sokan egy számológép feladatát látják el. 

Cryan persze nem csak ijesztgetni akart, elmondta azt is, hogy lesznek munkakörök, ahonnan izgalmasabb feladatkörökbe léphetnek majd elő azok az alkalmazottak, akik jelenleg mechanikus feladatokat látnak el. A Deutsche Bank brit vezetője beszélt arról is, hogy be kell vallaniuk, szép az, amit elértek, de nem feltétlenül ez jelenti a jövőt, forradalmibbnak kell lenniük. (Financial Times)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.