Bontják a Nyugati téri felüljáróra vezető lépcsőket

2017 szeptember 6., szerda 6:28
337

Tarlós István főpolgármester június elején jelentette be, hogy elkészültek a tervek a Nyugati téri és a Keleti pályaudvarnál lévő felüljárók lebontására és kiváltására. Azt mondta, a Nyugatinál szintbeli kereszteződéssel váltanák ki a felüljárók, a Keletinél viszont aluljárót építenének. Miközben a 3-as metró felújítására a kormány nem hajlandó áldozni, a főpolgármester szerint a felüljáróbontások, és aluljáró-építés „elnyerte a miniszterelnök úr tetszését”.

A munka el is kezdődött, éjjel a gépek nagyban bontották a sok éve lezárt lépcsőket:

Fotó: olvasónk

Frissítés: A cikk megjelenése után a Főpolgármesteri Hivatal az alábbi tájékoztatást adta: „Évek óta meglévő igény, hogy a Nyugati téren található, funkció nélküli lépcsők eltávolításra kerüljenek. A Fővárosi Önkormányzat döntését végrehajtva, a Budapest Közút megbízásából ez a munka zajlik az elkövetkező két hétben. A lépcsők elbontása a Nyugati téren található felüljáró (se más felüljáró) jövőjét nem érinti, arról végleges döntés még nem született.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt