Elfogott egy lefejezéseket gyakorló csoportot a spanyol és a marokkói rendőrség

külföld
2017 szeptember 06., 13:49
comments 131

A spanyol és a marokkói rendőrség őrizetbe vett öt marokkói és egy spanyol állampolgárt, akik spanyol belügyminisztérium gyanúja szerint egy olyan iszlamista sejt tagjai voltak, ami lefejezéseket gyakorolt. Azt nem árulták el, hogy férfiakról vagy nőkről van szó.

A minisztérium szerint a sejt egyre aktívabb volt. Éjszakánként titkos találkozókat tartottak, amiken nagyszabású támadásokat terveztek, és olyan gyakorlatokat is tartottak, amiken azt próbálták el, hogyan kell levágni szakszerűen az áldozatok fejét. Az egyiküket a Spanyolországhoz tartozó Melillában, a többieket pedig Marokkóban fogták el.

Mióta Spanyolországban 2015-ben a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget, 199 olyan embert fogtak el, akikről feltételezhető volt, hogy kapcsolatban állnak valamilyen terrorszervezettel. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.