Elfogott egy lefejezéseket gyakorló csoportot a spanyol és a marokkói rendőrség

A spanyol és a marokkói rendőrség őrizetbe vett öt marokkói és egy spanyol állampolgárt, akik spanyol belügyminisztérium gyanúja szerint egy olyan iszlamista sejt tagjai voltak, ami lefejezéseket gyakorolt. Azt nem árulták el, hogy férfiakról vagy nőkről van szó.

A minisztérium szerint a sejt egyre aktívabb volt. Éjszakánként titkos találkozókat tartottak, amiken nagyszabású támadásokat terveztek, és olyan gyakorlatokat is tartottak, amiken azt próbálták el, hogyan kell levágni szakszerűen az áldozatok fejét. Az egyiküket a Spanyolországhoz tartozó Melillában, a többieket pedig Marokkóban fogták el.

Mióta Spanyolországban 2015-ben a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget, 199 olyan embert fogtak el, akikről feltételezhető volt, hogy kapcsolatban állnak valamilyen terrorszervezettel. (Reuters)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.