Elfogott egy lefejezéseket gyakorló csoportot a spanyol és a marokkói rendőrség

A spanyol és a marokkói rendőrség őrizetbe vett öt marokkói és egy spanyol állampolgárt, akik spanyol belügyminisztérium gyanúja szerint egy olyan iszlamista sejt tagjai voltak, ami lefejezéseket gyakorolt. Azt nem árulták el, hogy férfiakról vagy nőkről van szó.

A minisztérium szerint a sejt egyre aktívabb volt. Éjszakánként titkos találkozókat tartottak, amiken nagyszabású támadásokat terveztek, és olyan gyakorlatokat is tartottak, amiken azt próbálták el, hogyan kell levágni szakszerűen az áldozatok fejét. Az egyiküket a Spanyolországhoz tartozó Melillában, a többieket pedig Marokkóban fogták el.

Mióta Spanyolországban 2015-ben a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget, 199 olyan embert fogtak el, akikről feltételezhető volt, hogy kapcsolatban állnak valamilyen terrorszervezettel. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.