Egy 15 éves fiú okozta az oregoni erdőtüzet

katasztrófa
2017 szeptember 07., 05:55
comments 53

Az oregoni rendőrség szóvivője bejelentette, hogy a Portland mellett pusztító erdőtűz egy tűzijáték miatt lobbant fel múlt szombaton, amit egy 15 éves vancouveri fiú lőtt ki. Hozzátette, hogy az elkövető kora ellenére is ugyanúgy fognak nyomozni az ügyben, mint a hasonló bűncselekményeknél. Még azt is meg kell határozni, hogy milyen volt a fiú mentális állapota.

Szemtanúk szerint a fiú a Punch Bowl vízesés közelében lőtt egy rakétát a szakadékba. A közelében több fiatal is volt, akik közben filmezték az eseményeket. Percekkel később már nagy füst terjengett a környéken.   

photo_camera Fotó: CITIZENSIDE/Marcus Sartin/Citizenside

Az ügyben már több embert kihallgattak, köztük a fiút is, de azokat a híreket a rendőrségi szóvivő nem tudta megerősíteni, hogy a fiú elismerte a gyújtogatást. A tüzet egyelőre nem sikerült megfékezni, jelenleg 600 tűzoltó dolgozik az eloltásán. Hétfőn a lángok átjutottak a Columbia folyón, és átterjedtek Washington államra is. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.