Három hurrikán egyszerre tombol az Atlanti-óceánon

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Miközben mindenki a Florida felé tartó Irma hurrikánra figyel, szerda délután megerősödött a Jose és a Katia is, így már – 2010 óta először – három aktív hurrikán is tombol egyszerre az Atlanti-óceánon.

A NOAA felvételén balról jobbra: az 1-es erősségű Katia, az 5-ös erősségű Irma és a szintén 1-es erősségű Jose helyi idő szerint délután egy órakor.Fotó: Jose Romero/NOAA/RAMMB/AFP

Jose azóta 2-esre erősödött, már 170 km/órával megy, és péntekre komoly hurrikánná válhat, de azért az Irmáéhoz hasonló pusztítással nem fog járni, mert a szárazföldet elkerüli – írja a CNN, ami szerint a Katia kb. ott képződött, ahol két hete a Harvey, de Mexikó közelében marad, így nem lesz olyan veszélyes.

Itt talán jobban látszik a három hurrikán együtt:

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.