Megtarthatják a népszavazást a melegházasságról Ausztráliában

Az ausztrál legfelső bíróság csütörtökön elutasította az a két kifogást, amiket a melegházasság engedélyezéséről szóló népszavazás ellen nyújtottak be. Ezzel pedig elárult az akadály a szavazás elől. 

A nem kötelező érvényű szavazáson az ausztrálok jövő héttől adhatják le a szavazataikat, eredmény pedig novemberre várható. A felmérések szerint az ausztrál lakosság kétharmada támogatná a melegházasság engedélyezését, de a kormány már jóval megosztottabb.

Malcolm Turnbull miniszterelnök támogatja a melegházasság engedélyezését, de a kormányának csak szűk többsége van, és a kormánykoalíció konzervatív tagjai arra használják a témát, hogy kilépéssel fenyegetőzzenek. 

Turnbull  azt ígérte, hogy ha a lakosság többsége támogatja a javaslatot, akkor már jövőre módosíthatják a házasságról szóló törvényt. (BBC/Reuters)   

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.