Megtarthatják a népszavazást a melegházasságról Ausztráliában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az ausztrál legfelső bíróság csütörtökön elutasította az a két kifogást, amiket a melegházasság engedélyezéséről szóló népszavazás ellen nyújtottak be. Ezzel pedig elárult az akadály a szavazás elől. 

A nem kötelező érvényű szavazáson az ausztrálok jövő héttől adhatják le a szavazataikat, eredmény pedig novemberre várható. A felmérések szerint az ausztrál lakosság kétharmada támogatná a melegházasság engedélyezését, de a kormány már jóval megosztottabb.

Malcolm Turnbull miniszterelnök támogatja a melegházasság engedélyezését, de a kormányának csak szűk többsége van, és a kormánykoalíció konzervatív tagjai arra használják a témát, hogy kilépéssel fenyegetőzzenek. 

Turnbull  azt ígérte, hogy ha a lakosság többsége támogatja a javaslatot, akkor már jövőre módosíthatják a házasságról szóló törvényt. (BBC/Reuters)   

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.