Simon Tibor bement a diósgyőri stadion vécéjébe, letépte a piszoárt a mosdóból, kihozta és szétfejelte

„Voltak olyanok, hogy meccsek előtt nem sok alvással léptünk pályára, egyébként megnyertük a meccset, azzal nem volt baj, de ha ott lett volna egy komolyabb szondáztatás, akkor lehet, eltiltanak minket nemcsak a meccstől, de talán még a sporttól is.” 

A magyar foci igazán jó sztorijaiba engedett némi bepillantást Balogh Tamás, a Ferencváros 1992-es bajnokcsapatának kapusa, amikor őszinte videóinterjút adott a Fradi TV-nek. 

Baloghnak már a bemutatkozása sem volt akármilyen: 1991-ben került fel az első csapathoz, ahol egy genfi teremtornán mutatkozott be. A döntőben 2-1-re vezetett ellenük a Bayern München, amikor Balogh 4 másodperccel a vége előtt minden mindegy alapon felment az ellenfél kapujához, majd belőtt egy lefejelt labdát, amivel egyenlítettek, hogy büntetőkkel meg is nyerjék a kupát.

A következő évben máris elérte a legnagyobb sikerét, amennyiben bajnok lett a Ferencvárossal. A cím az utolsó fordulóban, a DVTK elleni idegenbeli meccsen dőlt el. Balogh felidézte, hogy bemelegítésre menet 

a Simon Tibi olyan állapotba, olyan extázisba került, hogy mielőtt mentünk ki melegíteni, letépte a piszoárt a mosdóból, kihozta és szétfejelte.

A bajnoki cím után a Fradi játékosai teljesen megborultak, maga Balogh képtelen volt például feldolgozni, hogy hollywoodi sztárként kezelték őket és sehol sem hagyták fizetni. Ezzel a jelek szerint főleg a kocsmákban élt ő is és a csapattársai is, hosszan mesélt ugyanis arról, hogy milyen hulla állapotban, néha alvás nélkül, még részegen jelentek meg bajnoki meccseken.

„Ma már ez elképzelhetetlen lenne, olyan fizikai próbának vannak kitéve a játékosok, olyan mérési adatok vannak, hogy azonnal kiütközne. Akkor még nem volt ilyen, csak a pulzusunkat mértük. Reggel bementem, a nyugalmi pulzusom volt 96. Mondtam, hogy futottam a busz után, gondolom, felszaladt egy kicsit. Azt nem akartam mondani, hogy még nem feküdtem le...”

Az időközben lecsúszó Balogot végül barátja, Lipcsei Péter  mentette meg azzal, hogy elhívta, foglalkozzon gyerekekkel a Fradinál, ahol 2011 óta kapusedző az első csapatnál. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.