Szabálytalanságról írt a katasztrófavédelem vezetőinek, ellene indult titkos nyomozás

bűnügy
2017 szeptember 07., 07:45
comments 126

Névtelen levelet írt egy belső ember márciusban a hivatali korrupció ellen létrehozott Nemzeti Védelmi Szolgálatnak és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak, ebben egyes belügyi vezetők viselt dolgait, feltételezett szabálytalanságokat szedett össze. A Magyar Nemzetben megjelent bizarr sztori szerint ezután a névtelen levél szerzőjének felkutatására indult titkos nyomozás.

Harangozó Tamás szocialista képviselő kérdésére Pintér Sándor belügyminiszter parlamenti válaszban erősítette meg, hogy hazugságvizsgálót is bevetettek az ügyben, Pintér szerint a levéllel az író a "szolgálati tekintély megsértése" nevű vétséget követte el, és ez indokolta, hogy titkos nyomozás induljon a felkutatására.

Arra, hogy a névtelen levélben felvetett szabálytalanságok ügyében, akár titkos nyomozás, akár bármilyen eljárás indult volna, nem tért ki válaszában Pintér Sándor belügyminiszter.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.