Szili Katalin szerint neki már simán jár a havi egymilliós kormányzati fizetés, mert megdolgozik érte, meg amúgy is házelnök volt korábban

politika
2017 szeptember 07., 12:01
comments 451

Tényleg nincs még egy magyar politikus, akit annyira borzasztó sok sérelem ért volna pályája során, mint Szili Katalint. Szili az MSZP kormányzása, 2002 után hét évig volt az országgyűlés elnöke (ő kezdte meg például az újságírók kiszorítását a Parlament különböző helyiségeiből), közben Gyurcsány Ferenc köztársasági elnökjelöltje lett,hogy aztán veszítsen Sólyom Lászlóval szemben, 2015 óta pedig Semjén Zsolt munkatársa miniszterelnöki megbízottként a nemzetpolitikai államtitkárságon.

Szilivel most a 168 óra csinált interjút, és sok érdekes dolog kiderül a beszélgetésből.

„Különben sem szeretnék már a szocialista párttal foglalkozni, számomra az már a múlt”

Ezt mondja például Szili Katalin, miután hat bekezdésben áztatja el a szocikat részben a szerinte elhibázott politikájukért, részben mert ő személyesen úgy érzi, hogy elárulták / megbántották / megsértették / nem hallgattak rá, pedig előre megmondta és igaza volt. Valószínűleg kevés ember tud olyan megvetéssel beszélni a Gyurcsány-korszakról, aki egyébként akkor lehetett házelnök és MSZP-s köztársasági elnökjelölt, amikor Gyurcsány Ferenc volt a miniszerelnök.

De Szili Katalin végtelen, kiapadhatatlan sértettségét, és egyáltalán, mostani világlátását nem illusztrálja jobban semmi, mint amikor arról beszél, hogy neki jár az a havi egymilliós fizetés, amit Semjénéktől miniszterelnöki megbízottként kap.

168 óra: Bruttó egymillió havonta, ezzel az egyik legjobban kereső megbízott.

– Megdolgozom a béremért. Csak júliusban hétezer kilométert autóztam, Csángóföldtől kezdve végigjártam majd minden területet. Könnyű innen, Budapestről, az V. kerületből bármit megítélnie annak, aki nem jutott messzebb Pest megyétől. Ráadásul házelnök voltam, és ledolgoztam majdnem negyven évet. Ebből huszonötöt a közéletben, ahol másokkal ellentétben mindig meg kellett méretnem magam. De én most nem személyeket, hanem a magyarság ügyét szolgálom, amit az elmúlt hu­­szon­­hét évben nem oldottunk meg. Meg­­tisztelőnek éreztem ezt a felkérést az elmúlt húsz év ádáz politikai vitái után. A gyűlölet sehova nem vezet.

Apropó sehová sem vezető gyűlölet. A lap megkérdezi Szili véleményét a sorosozó kormányzati hecckampányról is, de a Szeretet és Béke politikusa arról nem tud rosszat mondani.

168 óra: A kormány Soros-kampányával és annak mondanivalójával is egyetért?

Szili Katalin: Azzal értek egyet, hogy a politikai alternatíva szabad választásokon méressék meg, és ne egyesek felhalmozott tőkéjének nagyságán múljon. Különösen akkor ne, amikor a világ három leggazdagabb emberének nagyobb a vagyona, mint a hétmilliárd emberből három és fél milliárd egyévi jövedelme. Miről beszélünk?

168 óra:  Erről igazán nem Soros tehet.

Szili Katalin: Talán a szegények?!

De Tényleg érdemes végigolvasni az egész beszélgetést, nagyon erős lett.

Frissítés: Elnézést kérek, Erdélyi Péter már elment, én Herczeg Márk vagyok, és csak azt szeretném mondani, hogy úgy vettem észre, kimaradt az interjú egyik legerősebb része, úgyhogy pótolnám, és át is adnám a szót Szili Katalinnak:

„Ha a Kárpát-medencében bárhol végigsétálok, mindenhol elismerő szavakat kapok. Legutóbb épp a Bazilikában kopogtatta meg valaki a tömegben a hátamat, és megköszönte azt, amit a nemzetért teszek.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.