Törökországban egyre idegesebbek egyesek a rövidnadrágos nők miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy mai törökországi hír szerint egy isztambuli bíróság 3 év 10 hónap börtönbüntetésre elítélte Abdullah Çakıroğlut, amiért tavaly szeptemberben arcon rúgott egy fiatal, rövidnadrágos nővért, mondván „nem megfelelő ruhában” szállt fel. A férfit egyébként tavaly ősszel először szabadon engedték, de a nagy felháborodás után újra bevitték. A férfi most az utolsó szó jogán azt mondta, a nő provokálta azzal, hogy amikor leült, kilógott a bugyija. Szerinte az államnak valahol meg kellene húznia egy vonalat, hogy mit enged meg, mert „ez Törökország, egy iszlám ország”. Azzal is védekezett, hogy a támadás napján nem vette be a gyógyszerét.

A Balaton Sound fesztivál Zamárdiban 2016. július 7-én.Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Egy másik mai hír szerint a török fővárosban, Ankarában is rövidnadrágbotrány tört ki: a Kolej nevű városrészben a szomszédok hivatalos panaszt tettek a házvezetőnél egy angoltanárnő ellen, akinek az volt a bűne, hogy „rövidnadrágot viselt otthon”. A panasztevők azt követelték, hogy tartsa behúzva a függönyt, és a saját biztonsága érdekében ezt javasolta neki a házvezető is. A rövidnadrágos nő – aki egy éve él a Kızılay környékén – azt mondta, a szomszédai és a szemközti építkezésen dolgozó munkások egy jó ideje „megfigyelik”, és a közösségi médiában is zaklatják. (Hurriyet, Hurriyet)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.