Törökországban egyre idegesebbek egyesek a rövidnadrágos nők miatt

Egy mai törökországi hír szerint egy isztambuli bíróság 3 év 10 hónap börtönbüntetésre elítélte Abdullah Çakıroğlut, amiért tavaly szeptemberben arcon rúgott egy fiatal, rövidnadrágos nővért, mondván „nem megfelelő ruhában” szállt fel. A férfit egyébként tavaly ősszel először szabadon engedték, de a nagy felháborodás után újra bevitték. A férfi most az utolsó szó jogán azt mondta, a nő provokálta azzal, hogy amikor leült, kilógott a bugyija. Szerinte az államnak valahol meg kellene húznia egy vonalat, hogy mit enged meg, mert „ez Törökország, egy iszlám ország”. Azzal is védekezett, hogy a támadás napján nem vette be a gyógyszerét.

A Balaton Sound fesztivál Zamárdiban 2016. július 7-én.Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Egy másik mai hír szerint a török fővárosban, Ankarában is rövidnadrágbotrány tört ki: a Kolej nevű városrészben a szomszédok hivatalos panaszt tettek a házvezetőnél egy angoltanárnő ellen, akinek az volt a bűne, hogy „rövidnadrágot viselt otthon”. A panasztevők azt követelték, hogy tartsa behúzva a függönyt, és a saját biztonsága érdekében ezt javasolta neki a házvezető is. A rövidnadrágos nő – aki egy éve él a Kızılay környékén – azt mondta, a szomszédai és a szemközti építkezésen dolgozó munkások egy jó ideje „megfigyelik”, és a közösségi médiában is zaklatják. (Hurriyet, Hurriyet)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.