A 75 éve házas Harvey és Irma rácsodálkozott Harvey-ra és Irmára, a két pusztító hurrikánra

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Harvey és Irma Schluter 75 éve házasok. Harvey júliusban töltötte a 104-et, Irma novemberben lesz 93 éves. Gondolhatnánk, hogy már mindent láttak, de az még őket is meglepte, hogy gyors egymásutánban két, róluk elnevezett hurrikán okozott-okozhat hatalmas pusztítást az Egyesült Államokban.

"Nem tudom, hogy csinálták ezt, hogy Harvey és Irma követik egymást. Nem tudom, ez hogy sikerülhetetett" - mondta Irma a New York Timesnak, ami cserébe összefoglalta, hogy valójában hogy is lehetett ez. A Nemzetközi Meteorológiai Szervezet 1979-ben vezette be a hurrikánnévadás szabályait. A viharokat ABC-sorrendben nevezik el, váltakozva férfi és női nevekkel. Hat névlistát használnak, vagyis a 2017-ben használt neveket legutóbb 2011-ben, legközelebb pedig 2023-ban használhatják. A listáról a nagy pusztítást okozó, legerősebb viharok neveit visszavonultatják - Harvey-ra és Irmára is ez a sors vár.

Harvey-nak először 1981-ben neveztek el vihart, összesen hetet. Irmáról viszont először idén. Harvey-t a névkönyvben Irene követte, de 2011-ben Irene erős hurrikán volt, visszavonultatták a nevet. Vagyis Harvey-t először idén követte Irma, egyben utoljára is.

Schluterék amúgy 75 éve élnek boldog házasságban. Spokane-ben találkoztak, ahol Harvey a fivérét volt látogatni, aki egy ikerházban lakott Irma nővérével, akinél pedig Irma volt éppen látogatóban. Harvey nem tökölt, rögtön megkérte Irma kezét, aki eleinte vonakodott, mert még középiskolába járt, de végül hagyta magát rábeszélni. A washingtoni Spokane-ben nincsenek hurrikánok, és bár Schluterék az egész országot beutazták, eddig mindig sikerült elkerülniük a nagy viharokat. (Via The New York Times)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.