A dél-afrikai elnök rájött, kik felelősek azért, hogy kikapott a pártja: a boszorkányok

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Jacob ZumaFotó: WU HONG/AFP

A Dél-afrikai Köztársaság elnöke, Jacob Zuma a boszorkányokat okolja azért, hogy a pártja nem tudta legyőzni az ellenzéki Demokrata Szövetséget Nyugat-Fokföld tartományban. Bár az elnök elégedett volt azzal, amit a tartományban elértek, de mégsem érti, hogy mi lehetett a baj:

„Nem tudom, talán a boszorkányság miatt, a boszorkányok sokféleképpen gyakorolják az erejüket.”

Felmerült benne az is, hogy talán a szellemek is szavaztak az ellenzékre, ezért nem sikerült legyőzniük őket:

„Nem tudom, honnan jött a szerencséjük, amivel nyertek, mert az emberek többsége nem él jól. Talán még a szellemek is szavaztak.”

A kormányzó ANC párt 2016-ben szenvedett el nagy vereséget a Demokrata Szövetségtől, az ellenzék megszerezte a fővárost, Pretoriát, Cape Town, Fokvárosban pedig kétharmaduk lett. Zuma elnök azzal vádolta az ellenfeleit, hogy megvásárolták az embereket. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.