A dél-afrikai elnök rájött, kik felelősek azért, hogy kikapott a pártja: a boszorkányok

Jacob ZumaFotó: WU HONG/AFP

A Dél-afrikai Köztársaság elnöke, Jacob Zuma a boszorkányokat okolja azért, hogy a pártja nem tudta legyőzni az ellenzéki Demokrata Szövetséget Nyugat-Fokföld tartományban. Bár az elnök elégedett volt azzal, amit a tartományban elértek, de mégsem érti, hogy mi lehetett a baj:

„Nem tudom, talán a boszorkányság miatt, a boszorkányok sokféleképpen gyakorolják az erejüket.”

Felmerült benne az is, hogy talán a szellemek is szavaztak az ellenzékre, ezért nem sikerült legyőzniük őket:

„Nem tudom, honnan jött a szerencséjük, amivel nyertek, mert az emberek többsége nem él jól. Talán még a szellemek is szavaztak.”

A kormányzó ANC párt 2016-ben szenvedett el nagy vereséget a Demokrata Szövetségtől, az ellenzék megszerezte a fővárost, Pretoriát, Cape Town, Fokvárosban pedig kétharmaduk lett. Zuma elnök azzal vádolta az ellenfeleit, hogy megvásárolták az embereket. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.