A dél-afrikai elnök rájött, kik felelősek azért, hogy kikapott a pártja: a boszorkányok

külföld
2017 szeptember 08., 20:53
comments 141
Jacob Zuma
photo_camera Jacob Zuma Fotó: WU HONG/AFP

A Dél-afrikai Köztársaság elnöke, Jacob Zuma a boszorkányokat okolja azért, hogy a pártja nem tudta legyőzni az ellenzéki Demokrata Szövetséget Nyugat-Fokföld tartományban. Bár az elnök elégedett volt azzal, amit a tartományban elértek, de mégsem érti, hogy mi lehetett a baj:

„Nem tudom, talán a boszorkányság miatt, a boszorkányok sokféleképpen gyakorolják az erejüket.”

Felmerült benne az is, hogy talán a szellemek is szavaztak az ellenzékre, ezért nem sikerült legyőzniük őket:

„Nem tudom, honnan jött a szerencséjük, amivel nyertek, mert az emberek többsége nem él jól. Talán még a szellemek is szavaztak.”

A kormányzó ANC párt 2016-ben szenvedett el nagy vereséget a Demokrata Szövetségtől, az ellenzék megszerezte a fővárost, Pretoriát, Cape Town, Fokvárosban pedig kétharmaduk lett. Zuma elnök azzal vádolta az ellenfeleit, hogy megvásárolták az embereket. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.